Μπάιντεν για New START και Ιράν αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ

984
εκλεγεί

Κάποια από τα σχέδιά του σε θέματα στρατηγικής σημασίας και σε ό,τι αφορά τη διεθνή πολιτική, αποκάλυψε σήμερα ο Τζο Μπάιντεν, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020.

Την πρόθεσή του να επιδιώξει την επέκταση της Συνθήκης New START με τη Ρωσία, εάν εκλεγεί, εκδήλωσε ο υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς και πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Θα επιδιώξω την επέκταση της Συνθήκης New START  – μιας κολόνας στρατηγικής σταθερότητας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας και θα τη χρησιμοποιήσων ως βάση για νέες συμφωνίες για τον έλεγχο όπλων», σημείωσε ο ίδιος, στη διάρκεια ομιλίας του στο City University της Νέας Υόρκης.

Η Ρωσία, μετά και την αποχώρηση των ΗΠΑ από Συνθήκη Πυρηνικών Όπλων Μέσου Βεληνεκούς (INF) έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να μην ανανεώσουν τη Συνθήκη Μείωσης των Στρατηγικών Όπλων (New START) που λήγει το 2021.

Παράλληλα, ο Μπάιντεν τόνισε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ και εάν το Ιράν επιστρέψει στην πυρηνική συμφωνία, το ίδιο θα πράξει και ο ίδιος.

«Εάν η Τεχεράνη επιστρέψει στη συμμόρφωση με τη συμφωνία, θα συμμετέχω και πάλι στη συμφωνία», είπε μεταξύ άλλων.

Οι σχέσεις των ΗΠΑ και του Ιράν χαρακτηρίζονται από ένταση, μετά από την απόφαση της Ουάσινγκτον, πέρυσι, να αποχωρήσει από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας