Μούγκα για τη "Φαβέλα" από τη ΝΔ των Δαβάκηδων

1690
διαστροφές
Τα λένε τα ρατσιστικά και μετά αναδιπλώνονται. Αλλά για να έχει σημασία η αναδίπλωση και να μην είναι υποκριτική θα έπρεπε να έχουν καταδικάσει την επίθεση των νεοφασιστών στη “Φαβέλα”.
Στην “ένταση της στιγμής” προσπάθησε να τα ρίξει εκ των υστέρων για τις δηλώσεις του σχετικά με τους Ρομά, ο γαλάζιος Αθ. Δαβάκης όταν αντιλήφτηκε με κάποια καθυστέρηση βεβαίως, ότι έγινε βούκινο στα social media.
Η προσπάθειά του βέβαια δεν πρόκειται να αποδώσει. Γιατί όπως έλεγαν οι Λατίνοι scripta manent, τα γραπτά μένουν δηλαδή, και υπάρχουν πολλά γραπτά να κολλήσει κανείς στη μούρη του βουλευτή Λακωνίας. Αν λοιπόν τώρα του φταίνε οι… συνθήκες για τις “γενικεύσεις”, οι οποίες του φάνηκαν χρήσιμες όταν τις είπε στους “άλλους” Λάκωνες ψηφοφόρους του αλλά του δημιούργησαν πρόβλημα όταν τις μάθαμε εμείς, ποιος και τι τού “έφταιξε” προ ετών, όταν έσπευσε να υπερασπιστεί τους χρυσαυγίτες;
Τότε, το όχι και τόσο μακρινό 2015, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, είχε χαρακτηρίσει την γνωστή εγκληματική οργάνωση που παριστάνει το κόμμα, “νεοναζιστική”. Οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι… υπόδικοι Λαγός και Παναγιώταρος άριχσαν να διαμαρτύρονται γιατί, λέει, “δεν αποδέχονται τον όρο” και ο νεοδημοκράτης Αθ, Δαβάκης πετάχτηκε και πήρε το μέρος τους, επειδή, αφού δεν αποδέχονται τον όρο, προσβάλλονται οι… ψηφοφόροι τους!
Με άλλα λόγια όπως δείχνουν τα στοιχεία, o Δαβάκης είναι απολύτως ξεκάθαρος: έχει περί πολλού τους ψηφοφόρους, ακόμα και τους χρυσαυγίτες, φτάνει να μην είναι Ρομά! Και προφανώς δεν βλέπει τίποτε μεμπτόν σε αυτή του τη στάση για αυτό και την κρατάει διαχρονικά με τόση συνέπεια, αλλάζοντάς την μόνο όταν ενοχλούνται άλλοι ψηφοφόροι και του τραβάει -λίγο- το αυτί η Νέα Δημοκρατία.
Πιο προβληματική από τον Δαβάκη πάντως είναι η Νέα Δημοκρατία ως σύνολο, περιλαμβανομένης της ηγετικής της ομάδας και ιδίως των “φιλελεύθερων” στοιχείων, τρομάρα τους. Που ακόμη κι όταν αντιδρούν για τους Δαβάκηδες, το κάνουν όσο πατάει η γάτα, ώστε να μην ενοχληθεί η ακροδεξιά συνιστώσα της.
Στη Νέα Δημοκρατία βέβαια υπήρχαν πάντοτε και Δαβάκηδες και  “μεταρρυθμιστές” της πλάκας. Αυτό που αλλάζει άρδην την  κατάσταση και αποκαλύπτει ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο στην αξιωματική αντιπολίτευση, είναι η εκκωφαντική σιωπή της για τη “Φαβέλα”.
Οκτώ ημέρες μετά την δολοφονική επίθεση του νεοφασιστικού τάγματος εφόδου και όλοι στη ΝΔ, πολιτικοί και επκοινωνιολόγοι, ακροδεξιοί και “εκσυγχρονιστές”, συνεχίζουν να καταπίνουν τη γλώσσα τους μην τυχόν δυσαρεστηθούν  οι Βορίδηδες, οι Γεωργιάδηδες και οι άλλοι εκλεκτοί συνάδελφοί τους.
Και όλα αυτά προς δόξαν των ευρωπαϊκών κεκτημένων και της “μεγάλης φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης”.
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι Διευθυντής Σύνταξης στο Έθνος.
**Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας