Βόλος: Mπλόκο στα σκουπίδια της ΑΓΕΤ από πολίτες στην Αγριά. Προσαγωγές μελών της Επιτροπής Αγώνα

2291
καύση

Mπλόκο στα σκουπίδια της ΑΓΕΤ από πολίτες στην Αγριά – Δειγματοληψία στο φορτίο από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος

Για πέντε ώρες πολίτες και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου ακινητοποίησαν νταλίκα που μετέφερε μεγάλο φορτίο με σκουπίδια.   Όπως έγινε γνωστό, η νταλίκα βρισκόταν κοντά στο φανάρι στα Αστέρια, με κατεύθυνση τον δρόμο που οδηγεί στον περιφερειακό. Στις 3 το μεσημέρι, μόλις μισή ώρα αφού είχε ολοκληρωθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών στο λιμάνι της ΑΓΕΤ για να σταματήσει η εκφόρτωση RDF, πολίτες εντόπισαν και σταμάτησαν τη νταλίκα απαιτώντας να μεταβεί στο σημείο εισαγγελέας.  Ειδοποίησαν την Αστυνομία και την Τροχαία Βόλου ενώ η Επιτροπή καλούσε συνεχώς τον κόσμο να έρθει στα Αστέρια Αγριάς για να βοηθήσει.

Στο σημείο μετέβησαν αρκετοί πολίτες όπως επίσης και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.  Στον χώρο βρέθηκε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης.  Από τους συγκεντρωμένους εκφράζονται φόβοι πως το φορτίο είναι καθαρό σκουπίδι.  Μάλιστα στο φορτίο δεν υπήρχε barcode.  Η νταλίκα παρέμεινε ακινητοποιημένη ενώ το απόγευμα στο χώρο μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.  Δείγμα έλαβαν επίσης τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα αλλά και η ΑΓΕΤ.
Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν να έρθει ο εισαγγελέας στο σημείο για να διαπιστωθεί αν τηρείται η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προσδιορίζει την εισαγωγή των σκουπιδιών προς καύση.  Όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας δεν εμφανίστηκε και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα θα προχωρήσουν αύριο στις 9 το πρωί σε παράσταση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.



 
Οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το σημείο περίπου στις 8 το βράδυ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η νταλίκα συνέχισε προς τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

 

Προσαγωγές πολιτών για το μπλόκο στην ΑΓΕΤ – Τα σκουπίδια μπήκανε στο εργοστάσιο

Τις προσαγωγές μελών της Επιτροπής Αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών καταγγέλλουν οι συγκεντρωμένοι πολίτες και επιβεβαιώνει η αστυνομία. Πρώτη προσαγωγή ήταν του Στέλιου Λημνιού  και όταν έσπευσε να ρωτήσει τι συμβαίνει ο δικαστικός επιμελητής Τάκης Κολόνιας, έγινε και δική του προσαγωγή, ενώ όταν έφτασε στο τμήμα και ο Κώστας Βολιώτης τέθηκε υπό κράτηση σύμφωνα με όσα ανέφερε. Στο μεταξύ μόλις η Διεύθυνση Περιβάλλοντος έλαβε δείγματα από το φορτηγό που μετέφερε σκουπίδια, «αμέσως αναχώρησε για τον προορισμό του, δηλαδή για τον κλίβανο της ΑΓΕΤ», δήλωσε ο κ. Βαξεβανόπουλος. Για τους  προσαχθέντες ακόμα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και δεν γνωρίζουν εάν κατέθεσε μήνυση εναντίον τους ο οδηγός του φορτηγού της ΑΓΕΤ που μετέφερε σκουπίδια, η ίδια η εταιρεία ή εάν θα υπάρξει αυτεπάγγελτη δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνιών, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά. Αυτή την ώρα βρίσκονται στην αστυνομική διεύθυνση ενώ θα δώσει κατάθεση ο οδηγός του φορτηγού και θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας υπηρεσίας.
*Πηγή: e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας