ΜΜΕ-ΠΓΔΜ: ο Νίκολα Γκρούεφσκι φέρεται να ζητά άσυλο στην Ουγγαρία

1230
Γκρούεφσκι

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ΝίκολαΓκρούεφσκι, φέρεται να κατέφυγε στη Βουδαπέστη, μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση δύο ετών για κατάχρηση δημόσιου χρήματος στη χώρα του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Mak Fax και ΜΜΕ στην ΠΓΔΜ, ο Γκρούεφσκι σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook αναφέρει ότι κατέφυγε στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, του φίλου του, πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, όπου ζήτησε άσυλο, υποστηρίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες δέχθηκε απειλές θανάτου στην πατρίδα του.

«Τις τελευταίες μέρες έχω λάβει αμέτρητες απειλές κατά της ζωής μου. Είμαι τώρα στη Βουδαπέστη και ζήτησα πολιτικό άσυλο από τις ουγγρικές αρχές. Θα παραμείνω πάντα πιστός στην υπόθεση της Μακεδονίας. Ποτέ δεν θα εγκαταλείψω», έγραψε ο Γκρουέφσκι.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι καταδικάστηκε στις αρχές Οκτωβρίου σε φυλάκιση δύο ετών για προτροπή σε τέλεση παράνομης πράξης, για μια υπόθεση που αφορά την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.

Το δικαστήριο των Σκοπίων απέρριψε την Παρασκευή το αίτημα του Γκρούεφσκι για την αναστολή της έκτισης της ποινής που του επιβλήθηκε και έτσι ο πολιτικός είχε υποχρέωση να παρουσιαστεί στις φυλακές των Σκοπίων, για να αρχίσει να εκτίει την ποινή του.

Ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν παρουσιάστηκε στις φυλακές, ενώ οι προσπάθειες των δικαστικών και των αστυνομικών αρχών να τον εντοπίσουν στην διεύθυνση κατοικίας του, προκειμένου να του επιδώσουν την απόφαση να παρουσιαστεί στις φυλακές, απέβησαν άκαρπες.

Η κυβέρνηση Ζάεφ επιχείρησε την περασμένη εβδομάδα να αφαιρέσει τη βουλευτική ασυλία και την έδρα του τέως πρωθυπουργού, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς αυτό απαιτούσε να ψηφίσουν 80 βουλευτές, δηλαδή πλειοψηφία δύο τρίτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας