Μειώθηκε η άφιξη κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια

1258
προσεγγίσεις

Η τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο, στην οποία εντάσσεται και η παρατεταμένη κρίση των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας, με τις συχνές απειλές της τουρκικής πλευράς, έχει επιδράσει σοβαρά στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια, που παρουσιάζουν μείωση συγκριτικά με πέρσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος, τους τρεις μήνες Ιανουάριο-Μάρτιο κατέπλευσαν 41 κρουαζιερόπλοια, έναντι 92 που είχαν αφιχθεί το 2017, δηλαδή 51 λιγότερα, με 67 χιλιάδες επισκέψεις επιβατών, έναντι 82 χιλιάδων το 2017.

Για τη συμπληρωματική έρευνα που διεξάγει η Τράπεζα από το 2012 για τον κλάδο της κρουαζιέρας συλλέχθηκαν λεπτομερή στοιχεία από 16 ελληνικά λιμάνια τα οποία κάλυψαν το 87,8% των συνολικών αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στη χώρα.

Σύμφωνα με αυτά, την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2018, οι συνολικές εισπράξεις από επιβάτες κρουαζιέρας μειώθηκαν κατά 18,3%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 και ανήλθαν στα 8 εκατ. ευρώ.

Το κυριότερο λιμάνι από πλευράς εισπράξεων κρουαζιέρας είναι το λιμάνι του Κατάκολου, ακολουθούν αυτά του Πειραιά, της Κέρκυρας και του Ηρακλείου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας