Μητσοτάκης-Τσίπρας υπέκυψαν σε ΗΠΑ-Γερμανία για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

2231
ερώτημα

Όλες οι πληροφορίες μας συγκλίνουν στο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν υποκύψει στις ισχυρές απαιτήσεις των ΗΠΑ αλλά και της Γερμανίας για αποστρατιωτικοποίηση, έστω και μερική (ολίγον έγκυος) των νησιών του Αιγαίου και στην περιορισμένη, μέχρι εξαφανίσεως, επήρεια του Καστελόριζου.

Οι ΗΠΑ και με την επίσκεψη Πομπέο στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη, έδωσαν στην ελληνική κυβέρνηση να καταλάβει, πλήρως, ότι δεν προτίθενται σε καμία περίπτωση να “χαρίσουν” την Τουρκία στη Ρωσία, πράγμα που θα σήμαινε μια πλήρως ρωσοτουρκική επικυριαρχία στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρειο Αφρική και στην κεντρική Ασία.

Για αυτό οι ΗΠΑ σε πλήρη σύμπλευση με την Γερμανία, απαίτησαν από την Ελλάδα να προβεί σε ουσιαστικές παραχωρήσεις προς την Τουρκία για ένα “συμβιβασμό” μαζί της, πράγμα για το οποίο, καθόλου τυχαία, είχε αναφερθεί ο Τζέφρυ Πάιατ, με αντάλλαγμα αμερικανογερμανικέςεγγυήσεις” για την ασφάλεια της Ελλάδας.

Η πιο ουσιαστική από τις παραχωρήσεις που ζήτησαν ΗΠΑ και Γερμανία, ήταν , μεταξύ άλλων, η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών  μαζί με μειωμένη, μέχρι εξαφάνισης, επήρεια του Καστελόριζου και σειράς θυσιών αλλά και άλλες υποχωρήσεις που αφορούσαν το εύρος των ελληνικών χωρικών υδάτων .

Ειδικότερα, η Φράου Μέρκελ διεμήνυσε στην Ελλάδα ότι έχει ταλαιπωρήσει αφάνταστα με τα οικονομικά και τις εθνικές της ιδιαιτερότητες την Ευρώπη, ότι έχει μεγάλες οικονομικές εκκρεμότητες τις οποίες δεν μπορούν συνεχώς να ανέχονται και ότι η Ελλάδα την έχει κουράσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Iskra, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συμφωνήσει στο αμερικανογερμανικό σχέδιο, επικαλούμενος τα χειρότερα που μπορεί να επέλθουν και ελπίζοντας ότι οι ΗΠΑ και Γερμανία, με τις εγγυήσεις τους, θα σηκώσουν μια ασπίδα αποτροπής προς την Τουρκία για περαιτέρω απαιτήσεις της και πιθανή κλιμάκωση των εντάσεων.

Στο σχέδιο αυτό είναι “μέσα” και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει παραδοθεί, απολύτως, στην αμερικανογερμανική θηλειά, η οποία έχει περιτυλιχθεί στην χώρα, παρά τις κατά τα άλλα σφοδρές αντιθέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας.

Είναι προφανές ότι αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, με εκείνη ή την άλλη μορφή, ισοδυναμεί με ομηρία και παράδοση της Ελλάδας και της Κύπρου στην Τουρκία και πως τα περί αμερικανογερμανικών εγγύσεων είναι αυταπάτες, αφού και αν δοθούν, δεν πρόκειται ποτέ να τηρηθούν, όπως, άλλωστε, δεν τηρήθηκαν και οι βρετανικές εγγυήσεις ασφαλείας προς την Κύπρο, την ώρα που εισέβαλαν τα τουρκικά στρατεύματα το 1974 και παρά την ύπαρξη βρετανικών στρατευμάτων και βρετανικών κυρίαρχων βάσεων στο νησί .

Στον πατριωτισμό του ελληνικού λαού, ο οποίος φτωχοποιείται και πένεται, επαφίεται, πλέον, η ύπαρξη της Ελλάδας και των παιδιών της .

Εκτός και αν ήδη έχουμε πάρει μέσα μας την απόφαση και έχουμε σβήσει από τον “χάρτη” την χώρα μας για να ζήσουμε ως δορυφόροι του νεοθωμανικού Imperium.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας