Με τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες, κλείνουν και τα Τέμπη

1526
αγρότες

Πορεία διαμαρτυρίας με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν αγρότες από τα μπλόκα στα διόδια Μαλγάρων και τον κόμβο Κουλούρας.
Αρχικά συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο για να ακολουθήσει πορεία μπροστά από το δημαρχείο. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε στις 3 το μεσημέρι, οπότε οι αγρότες επιστρέφουν στα μπλόκα.
Στις 18:00 συγκαλείται η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας στα Μάλγαρα, στην οποία έχουν κληθεί να δώσουν το «παρών», όλοι οι κινητοποιημένοι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα.
Επ’ αόριστον αποκλεισμένη και στα δύο ρεύματα παραμένει για έκτη ημέρα η λεωφόρος Γεωργικής Σχολής, στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία), από αγρότες και κτηνοτρόφους Νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς και η μετάβαση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι εφικτή, μόνο μέσω των παρακαμπτήριων οδών.
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, με δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων την Κυριακή από τις 19:00 έως τις 21:00, στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, κοντά στο Αιτωλικό.
Από το μπλόκο της Νίκαιας την Κυριακή, οι αγρότες με τα τρακτέρ τους θα προχωρήσουν τελικά σε αποκλεισμό και της κοιλάδας των Τεμπών.
Στο τελικό του στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός για τον 24ωρο αποκλεισμό του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι των Πύργων Πτολεμαΐδας παραμένουν στο μπλόκο στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Φλώρινας-Έδεσσας, ενώ το Σάββατο συνεδριάζουν συνάδελφοί τους από τα χωριά των Βοοίου, Νεάπολης και Τσοτυλίου, προκειμένου να αποφασίσουν τη δράση τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας