Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση “ΛΑ.Ε-Μέτωπο Ανατροπής” στην Αχαγιά. Όχι ρατσισμός κατά Ρομά

2380
εκδήλωση

Με μεγάλη επιτυχία σε μια κατάμεστη μεγάλη πλατεία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στην Αχαγιά Αχαϊας ανοικτή πολιτική συγκέντρωση με ομιλητές τον Παναγ. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε και τον Βασ. Στηροκλέα εκπρόσωπο Ρομά και υποψήφιο ευρωβουλευτή με το ψηφοδέλτιο “Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής” και συναυλία με τους Βασίλη Σαλέα και Σαράντη Σαλέα.

Στην εκδήλωση μαζί με τον Παν. Λαφαζάνη ήταν και η Αυγή Βουτσινά από το κίνημα ΑΛΑΝΥΑ υποψήφια ευρωβουλευτής με τη “Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής” και ο Κώστας Σπετσέρης, στέλεχος της ΛΑ.Ε.

Στη συγκέντρωση έδωσε το παρών και ο Βασ. Χατζηλάμπρου, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, με πολλούς υποψηφίους του συνδυασμού, ο οποίος και χαιρέτησε την συγκέντρωση με πολύ θερμή ανταπόκριση από τους πολίτες και ιδιαίτερα τους Ρομά.

Ο Παν. Λαφαζάνης στην ομιλία του, η οποία διακόπτετο με ενθουσιώδη συνθήματα και θερμά χειροκροτήματα υπογράμμισε ότι το σύνθημα και το μήνυμα της σημερινής συγκέντρωσης είναι “Φτάνει πια με τον ρατσισμό κατά των Ρομά” και υπογράμμισε ότι “Ρομά και μπαλαμό δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν και ότι ενωμένοι χωρίς διακρίσεις πρέπει να διεκδικήσουν μια διαφορετική Ελλάδα χωρίς μνημόνια και κηδεμονίες, μια Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη, χωρίς αμερικανο γερμανοκρατία, βαθιά δημοκρατική και δίκαιη, που θα προχωρά σε ένα δρόμο ανασυγκρότησης, παραγωγικής ανάπτυξης και οικολογικής προστασίας”.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι οι Ρομά δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης διαλογής και συχνά ως υπάνθρωποι, δεν μπορεί να ζουν σε καταυλισμούς ως ποντίκια, δεν μπορεί συχνά να καταδικάζονται ή και να πυροβολούνται από τις δυνάμεις καταστολής ως εκ προοιμίου ένοχοι, δεν μπορεί τα παιδιά τους να είναι εκτός σχολείων, οι ίδιοι χωρίς υγειονομική περίθαλψη και οι περισσότεροι άνεργοι, χωρίς εισόδημα”.

Αυτή η κατάσταση, τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης, “μπορεί να αλλάξει παράλληλα με την ριζοσπαστική αλλαγή της Ελλάδας και αυτό είναι το όραμα της Λαϊκής Ενότητας, το οποίο υποστηρίζει με σκληρούς πολιτικούς και κινηματικούς αγώνες”.

Ο Βασ. Στηροκλέας, ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και θερμά χειροκροτήματα, τόνισε ότι “ήταν στο χώρο της ΝΔ αλλά όλες οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων με τα μνημόνια και την λεηλασία της χώρας και του ελληνικού λαού, τον έφεραν κοντά στη ΛΑ.Ε με την οποία αποφάσισε να συνεργαστεί για το καλό των Ρομά, της Ελλάδας και όλου του ελληνικού λαού”.

Ο Βασ. Στηροκλέας κάλεσε τους ρομά να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο “Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής” ως εγγύηση για τους ίδιους, τις οικογένειες και κυρίως τα παιδιά τους που πρέπει να ζήσουν με ισοτιμία, με ίσες ευκαιρίες και εργασία σε μια Ελλάδα ελεύθερη, της αξιοπρέπειας και της προόδου”.

bsh_soft
fznor_soft
rbsh_soft
btfmdn
bsh_soft
rbsh_soft
btfmdn
btfmdn
mde_soft
mde_soft
nor_soft
btfmdn
btfmdn
btfmdn
btfmdn
rbsh_soft
rbsh_soft
rbsh_soft
bsh_soft
bsh_soft
bsh_soft

 

bsh_soft

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας