Μετά το διεμβολισμό ακολουθούν απειλές Ερντογάν: Μην κάνετε τη λάθος κίνηση σε Κύπρο και Αιγαίο

2020
ερντογάν

Οι ανοησίες Δ. Τζανακόπουλου μετά τον διεμβολισμό στα Ίμια.

«Προειδοποιούμε αυτούς που ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και στο Αιγαίο να μην κάνουν το λάθος βήμα», δήλωσε προκλητικότατα ο πρόεδρος της Τουρκίας, λες και είναι ο επικυρίαχος της περιοχής μετά το νέο επεισόδιο στα Ίμια.
Ξεκάθαρη απειλή προς την ελληνική πλευρά απηύθυνε την Τρίτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά το επεισόδιο στα Ίμια, με την κυβέρνηση Τσίπρα έμφοβη, έντρομη και αμήχανη να παρακολουθεί απλώς τις ανησυχητικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Κύπρο, χωρίς να αναλαμβάνει την παραμικρή πρωτοβουλία.
«Προειδοποιούμε αυτούς που ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και στο Αιγαίο να μην κάνουν το λάθος βήμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε εκδήλωση του κόμματός του στην Άγκυρα.

Απευθυνόμενος σε βουλευτές και στελέχη του AKP, ο κύριος Ερντογάν πανηγύριζε για την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας κατά των Κούρδων στην Συρία, όταν είπε: «Να μην νομίζουν ότι δεν προσέχουμε (παρατηρούμε) τις κινήσεις για την αναζήτηση αερίου ανοιχτά της Κύπρου και τις κινήσεις στο Αιγαίο με τις βραχονησίδες. Εμείς προειδοποιούμε όσους κάνουν το λάθος βήμα στην Κύπρο και το Αιγαίο, να μην ξεπερνούν τα όρια».
Στην συνέχεια της ομιλίας του, που είναι σε εξέλιξη, επιτέθηκε και στις ΗΠΑ με αφορμή την απόφαση παροχής οικονομικής βοήθειας στην PYD (Κούρδους). Η απόφαση αυτή του στρατηγικού μας εταίρου, είπε ο κ. Ερντογάν, θα επηρεάσει και την δική μας απόφαση και συνέχισε: «Μάς ζητάνε να παραδοθούμε στους τρομοκράτες. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ίσο με τις ΗΠΑ. Στο ΝΑΤΟ κάθε χώρα είναι ίση με τις ΗΠΑ».

Οι ανοησίες Δ. Τζανακόπουλου μετά τον διεμβολισμό στα Ίμια

Έμφοβος, σχεδόν πανικόβλητος, σε πλήρη αμηχανία και ανέτοιμος να απαντήσει στην διπλή Τουρκική επιθετικότητα στα Ίμια και την Κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στις απειλές Ερντογάν, εμφανίστηκε ο Δ. Τζανακόπουλος, ψελλίζοντας κοινοτοπίες και “ανοησίες“.

Η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίζοντας την μνημονιακή κατοχή της χώρας και ακολουθώντας το δρόμο του άφωνου υπαλλήλου της Γερμανικής ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, έχει αποδυναμώσει πλήρως πολιτικά την Ελλάδα, είναι ανίκανη να υπερασπίσει στοιχειωδώς τα συμφέροντα της, και την έχει μεταβάλλει σε “σάκο του μποξ” της περιοχής.

“Ανοησίες” Δ. Τζανακόπουλου: Μας προβληματίζει η συμπεριφορά της Τουρκίας!

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει πει πάρα πολλές φορές ότι με αποφασιστικότητα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, αφερόμενος στο επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό στα Ίμια.
Μίλησε για εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα το τελευταίο διάστημα, η οποία απασχολεί πάρα πολύ σοβαρά την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι «υπάρχει γενικά μια ένταση στην Τουρκία και εξαιρετικά δύσκολα διαχειρίσιμα προβλήματα για τον κ. Ερντογάν και την κυβέρνησή του και μια γενικευμένη αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Τουρκία, και η γειτονική χώρα δεν συμβάλλει, με τη συμπεριφορά της, για να ξεπεραστούν οι αναταράξεις, το αντίθετο».
«Εμείς», σημείωσε, «πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και την κατάσταση».
Ερωτηθείς αν ανησυχεί η κυβέρνηση για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε: «Παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά την κατάσταση και τις εξελίξεις, μας προβληματίζει η συμπεριφορά της Τουρκίας, από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να ρίχνουμε περισσότερο λάδι στη φωτιά, αυτή τη στιγμή, χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα και σοβαρή διαχείριση της όλης κατάστασης».

Κοροϊδεύει την Κύπρο η ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις

Με μια απολύτως υποβαθμισμένη αντίδραση δια της αναπληρώτριας εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα, τοποθετήθηκε η ΕΕ.

Αυτή η αντίδραση της ΕΕ μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί αφού η Τουρκική πρόκληση απέναντι στο πλοίο γεωτρύπανο της ΕΝΙ έγινε στην Κυπριακή ΑΟΖ, η Μίνα Αντρέεβα πετάει, εμπαίζοντας, την μπάλα στην εξέδρα, καλώντας την Τουρκία να σεβαστεί την κυριαρχία των κρατών μελών “στη χερσαία επικράτεια, τα εθνικά χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο τους”!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας