Μεξικό: Το Sputnik-V είναι το μόνο εμβόλιο χωρίς σοβαρές καταγεγραμμένες παρενέργειες

624
Το Sputnik-V είναι το μόνο εμβόλιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι μεξικανικές αρχές, το Sputnik V καταγράφεται ως «το μόνο χωρίς σοβαρές καταγεγραμμένες παρενέργειες».

Στην αναγνώριση ότι το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Sputnik V, είναι «το μόνο χωρίς σοβαρές καταγεγραμμένες παρενέργειες» κατά τη διάρκεια του εμβολιαστικού προγράμματος στο Μεξικό, προχώρησε το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι μεξικανικές αρχές, το Sputnik V καταγράφεται ως το εμβόλιο με τη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Συγκεκριμένα αναφέρεται, ότι σε 100.000 δόσεις δεν έχει καταγραφεί καμία περίπτωση «σοβαρής παρενέργειας» σε αντίθεση με το εμβόλιο της AstraZeneca που καταγράφει 7 τέτοιες περιπτώσεις (ποσοστό 0,8%), εννέα το εμβόλιο της Sinovac (ποσοστό 0,9%) και 79 περιπτώσεις το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech (ποσοστό 2,5%)

Μόσχα κατά Επιτρόπου της ΕΕ

Στο μεταξύ, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) κατηγόρησε τον Ευρωπαίο Επίτροπο Εσωτερικών Αγορών Τιερί Μπρετόν, ο οποίος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Γαλλίας TF1 πως «δεν έχουμε απολύτως καμία ανάγκη για το Sputnik V».

Το RDIF απάντησε κατηγορώντας τον ότι είναι «ξεκάθαρα προκατειλημμένος» κατά του εμβολίου επειδή είναι ρωσικό.

Ο Μπρετόν ανέφερε επιπλέον, ότι «οι Ρώσοι δυσκολεύονται να το φτιάξουν και πιθανότατα να πρέπει να τους βοηθήσουμε. Αν χρειαστεί να τους παρέχουμε ένα ή δύο παρασκευαστήρια για να το φτιάξουν γιατί όχι, αλλά για την ώρα δεν είναι προτεραιότητα για την Ευρώπη».

«Αγαπητέ Επίτροπε Μπρετόν, παρακαλούμε σταματήστε να είστε προκατειλημμένος. Οι Ευρωπαίοι επιθυμούν να έχουν επιλογές μεταξύ ασφαλών και αποδοτικών εμβολίων, κάτι που μέχρι στιγμής έχετε αποτύχει να τους παρέχετε. Το Sputnik V είναι ήδη εγκεκριμένο από 54 χώρες», ανέφερε ο επίσημος λογαριασμός των παραγωγών του ρωσικού εμβολίου, απαντώντας μέσω Twitter στον Ευρωπαίο επίτροπο.

​Τον Μάρτιο ο EMA άρχισε την έρευνα για το εμβόλιο, βήμα-κλειδί για την έγκρισή του ως το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού το οποίο δεν θα προέρχεται από δυτική χώρα.

Το RDIF σχολίασε ότι τα σχόλια του Μπρετόν δεν αποτελούσαν «επίσημη θέση της ΕΕ, παρακαλούμε ενημερώστε μας ότι δεν υπάρχει λόγος να επιδιώκουμε την έγκριση του EMA εξαιτίας της πολιτικής σας προκατάληψης».

«Θα συνεχίσουμε να σώζουμε ζωές σε άλλες χώρες».

Υπενθυμίζεται ότι το Sputnik V έχει εγκριθεί σε 54 χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας