Μεγάλο αγροτοκτηνοτροφικό συλλαλητήριο σήμερα στις 12 στη Θεσσαλονίκη

920
μεγάλο

Συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων πραγματοποιείται σήμερα, Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την «Agrotica 2020».

Δεκάδες Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες, μαζί με εργατικά σωματεία από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές, ετοιμάζουν μαζική συμμετοχή, στις 12 μ., στην Εμπορική Πύλη της ΔΕΘ, επί της Εγνατίας, εντείνοντας την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση, την οποία καλούν να αφήσει κατά μέρος τις συκοφαντίες και τον αυταρχισμό και να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

«Όλοι οι βιοπαλαιστές αγρότες γνωρίζουμε καλά από πρώτο χέρι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και χρόνο με τον χρόνο γίνονται ακόμα πιο οξυμένα. Το πρόβλημα της ίδιας της επιβίωσης των οικογενειών μας και της παραμονής στα χωράφια και κοπάδια μας γίνεται όλο και πιο ορατό. Μόνο με οργάνωση και αγώνα, συσπείρωση των δυνάμεών μας μπορούμε να απαντήσουμε δυναμικά για να δημιουργηθεί καλύτερη προοπτική για τη λύση στα δίκαια αιτήματά μας. Να σταματήσουμε την επίθεση που δεχόμαστε διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, τους βιομήχανους και τις τράπεζες, βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές μας διεκδικήσεις. Ό,τι κερδήθηκε τόσα χρόνια κερδήθηκε στους δρόμους, στα συλλαλητήρια, στην αλληλεγγύη με όλους τους εργαζόμενους», σημειώνουν.

Την ίδια ώρα, σε διάφορες περιοχές της χώρας οι αγροτοκτηνοτρόφοι συνεχίζουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους, ενώ ενισχύονται τα μπλόκα σε Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία, Κρήτη και Πελοπόννησο.

Άμεσα αιτήματα:
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές.

  • Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

  • Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Να αλλάξει ο κανονισμός, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής.

  • Να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις επιδοτήσεις-ενισχύσεις, οι οποίες προβλέπονται στη νέα ΚΑΠ.

  • Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα, αλλά να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

  • Να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων. Να καταργηθούν άμεσα τα «αγροτοδικεία».

  • Όχι στο ξεκλήρισμα ερήμωση των χωριών, έργα υποδομής για δουλειά, Υγεία, μόρφωση, Πολιτισμό, Αθλητισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας