Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων στην Αθήνα

3071
πορεία

Δ. Στρατούλης : «Οι νέες μειώσεις συντάξεων οδηγούν τους συνταξιούχους σε οικονομική και κοινωνική ευθανασία».

Κλιμάκιο της ΛΑ.Ε. στη μεγάλη συγκέντρωση των συνταξιούχων.

Χιλιάδες συνταξιούχοι απ’ όλη την Αττική συγκεντρώθηκαν από τις 10 το πρωί της Τρίτης, 3/10, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης της Αθήνας. Εν συνεχεία πραγματοποίησαν μια μαζική και μαχητική πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας.

Την σημερινή μεγάλη παναττική κινητοποίηση των συνταξιούχων διοργάνωσαν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ- ΕΛΤΑ- Δημοσίου-Επικουρικής ασφάλισης- ΟΣΕ-ΟΑΕΕ- ΝΑΤ- ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ.

Οι χιλιάδες συνταξιούχοι διαμαρτυρήθηκαν για τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεών τους και των άλλων κοινωνικών παροχών, για την αύξηση των φορολογικών βαρών τους και για τις νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεών τους με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που προκύπτει από τον επανυπολογισμό τους και την οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ από την 1/1/2019.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στους διαδηλωτές ήταν: «Με ψίχουλα και ψέματα δε θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε», «Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε, ντροπή σε σας που τώρα κυβερνάτε», «Τα ελλείμματα σε όλα τα ταμεία, είναι οι παροχές στην πλουτοκρατία» και «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση».

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ομοσπονδιών των συνταξιούχων με ομιλίες και δηλώσεις τους κατάγγειλαν το συνεχιζόμενο σφαγιασμό των συντάξεων. Διευκρίνισαν ότι δεν βολεύονται και δεν ξεγελιόνται με πολιτικές φιλανθρωπίας, αλλά αγωνίζονται για την υπεράσπιση και την αναβάθμιση των συντάξεων, των μισθών και των κοινωνικών πολιτικών. Επίσης, ότι ο αγώνας των συνταξιούχων θα συνεχιστεί για την ανατροπή και των τριών συνταξιοκτόνων μνημονίων της λιτότητας και για την απόκρουση των ψηφισμένων από την κυβέρνηση νέων μειώσεων των συντάξεων.

Στην μεγάλη πορεία των χιλιάδων συνταξιούχων, η οποία εξελίχθηκε σε ένα μαχητικό αντιμνημονιακό συλλαλητήριο, δείχνοντας το δρόμο του γενικού λαϊκού ξεσηκωμού για μια προοδευτική και δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή στη χώρα, έδωσε το παρόν μεγάλο κλιμάκιο στελεχών της ΛΑ.Ε., μεταξύ των οποίων το μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ και πρώην Υπουργός κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, το μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ και πρώην Υποδιοικητής ΙΚΑ Γιάννης Δούκας. Επίσης τα μέλη της ΠΓ Στάθης Λεουτσάκος, Δέσποινα Σπανού και Δημήτρης Κοντός και τα μέλη του ΠΣ Βασίλης Πριμικήρης και Τάσος Μαυρόπουλος. Επίσης παραβρέθηκε κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ.

Δ. Στρατούλης : «Οι νέες μειώσεις συντάξεων οδηγούν τους συνταξιούχους σε οικονομική και κοινωνική ευθανασία»

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ της ΛΑΕ, που παραβρέθηκε με κλιμάκιο μελών της Π.Γ και του Π.Σ της ΛΑ.Ε. στη σημερινή, μεγάλη παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην πλατεία Δημαρχείου και εν συνεχεία στην πορεία τους στο υπουργείο Εργασίας, έκανε κατά την διάρκεια της κινητοποίησης την εξής δήλωση:

«Η ΛΑ.Ε. χαιρετίζει την σημερινή μεγάλη συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων και στηρίζει ολόψυχα τους αγώνες τους ενάντια στις παλιές και νέες μνημονιακές, σφαγιαστικές μειώσεις των συντάξεών τους.

Οι παλαιομνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα τρία μνημόνια, που ψήφισαν, εφάρμοσαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν και τις 26 συνολικά μειώσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ παροχών, που πραγματοποίησαν στα χρόνια των μνημονίων, οδήγησαν τις συντάξεις στα τάρταρα και συνεχίζουν να οδηγούν τους συνταξιούχους στη φτώχεια και στην απόλυτη οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

Οι νέες μειώσεις των καταβαλλόμενων κύριων και επικουρικών συντάξεων, που νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα ισχύσουν από 1/1/2019, όπως και η οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ για όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους, θα τους οδηγήσουν σε ένα νέο κοινωνικό Καιάδα και σε οικονομική και κοινωνική ευθανασία.

Οι συνταξιούχοι με την συνέχιση και κλιμάκωση των ενωτικών, μαζικών και αγωνιστικών κινητοποιήσεών τους και με το συντονισμό τους με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες επιστήμονες και αγρότες, σε ένα παλλαϊκό μέτωπο ξεσηκωμού μπορούν να αποτρέψουν τις νέες μειώσεις συντάξεων, να ανατρέψουν και θα ανατρέψουν τις συνταξιοκτόνες μνημονιακές πολιτικές και όσους τις εφαρμόζουν ή τις στηρίζουν».

sintaksiouxoi okt17 2

IMG_20171003_111743

sintaksiouxoi okt17 3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας