Μεγάλη πορεία και συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου για “κατάργηση” διαδηλώσεων

1396

Μεγάλες πορείες και συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα αλλά και σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα και ήταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το βράδυ ενάντια στο νομοσχέδιο, που έγινε νόμος, πλέον, του κράτους, με το οποίο περιορίζονται έως κατάργησης, οι διαδηλώσεις. Στις μεγάλες πορείες και συγκεντρώσεις, οι οποίες στην Αθήνα κατέληξαν στο Σύνταγμα, μετείχε η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, το ΠΑΜΕ, άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις και πολλές οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, ενώ το παρών έδωσε και μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πορείες και οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν ειρηνικά και δυναμικά αλλά με αφορμή μολότοφ που πέταξαν ομάδες αγνώστων με κουκούλες κατά των ΜΑΤ, τα τελευταία προχώρησαν σε άγρια επίθεση, με δακρυγόνα και χημικά κατά του συνόλου των ειρηνικών διαδηλωτών, με συνέπεια να προκαλέσουν αποπνικτική ατμόσφαιρα και να διαλύσουν προς στιγμήν μέρος των συγκεντρωμένων.

Παρά την επίδειξη αυταρχισμού από την αστυνομία και τη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης, το ΠΑΜΕ και άλλες συνδικαλιστικές και αριστερές δυνάμεις παρέμειναν στην πλατεία Συντάγματος και σύντομα άρχισαν να επιστρέφουν και άλλοι διαδηλωτές.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρισκόταν εκείνη την ώρα συλλαλητήριο του ΕΚΑ, της ΑΔΕΔΥ, εργατικών σωματείων, φορέων και οργανώσεων της Αριστεράς στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Με κεντρικά συνθήματα «το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων» και «Κανένας Μόνος του, Καμία ανοχή στα σχέδια τους», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

«Οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις μας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, ενώ προσθέτει ότι «το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο».

Εκείνη την ώρα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Συνθήματα πάνω στις ζαρντινιέρες

Συνθήματα πάνω στις ζαρντινιέρες έγραψαν ξανά άγνωστοι.

Φαίνεται πως με σπρέι έγραψαν πάνω στις ζαρντινιέρες συνθήματα όπως «Αντί για Ευρώπη γίναμε Χαβάη» ή «Λυτρώστε με, από δέντρο έγινα αξιοθέατο».

 

 

syllalitirio23

syllalitirio24
syllalhthri12

syllalhthrio3

syllalhthrio4

 

syllalhthrio9

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας