Μεγάλη επιτυχία παρουσίασης «Μετώπου Ανατροπής» και της υποψήφιας Δημάρχου Αθήνας Α. Θεοδόση

2697
ανατροπής

Στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και σε μια κατάμεστη, γεμάτη ορθίους, έως τους διαδρόμους, αίθουσα, πραγματοποιήθηκε ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση κατά την οποία συγκροτήθηκε κίνηση για τον Δήμο της Αθήνας υπό την επωνυμία «Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα», με υποψήφια δήμαρχο την αγωνίστρια και με χρόνια θητεία στα κινήματα της πρωτεύουσας και στους αγώνες για την επίλυση των προβλημάτων του αθηναϊκού λαού και της νεολαίας, Αυγή Θεοδόση.

Στην εκδήλωση μίλησε για τις αρχές της παράταξης και τις προτάσεις της για τα μεγάλα προβλήματα της Αθήνας η Αυγή Θεοδόση, ενώ άσκησε δριμεία και τεκμηριωμένη κριτική στην απαράδεκτη θητεία του Γ. Καμίνη καθώς και στις πολιτικές των άλλων υποψηφίων δημάρχων του κατεστημένου και ακροδεξιού τόξου.

Η Αυγή Θεοδόση πρότεινε ως επωνυμία της κίνησης το «Μέτωπο για την Ανατροπή στην Αθήνα», η οποία έγινε πολύ θετικά δεκτή από τους παρισταμένους.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Νίκος Σακούτης Δημοτικός Σύμβουλος στην Πετρούπολη και Μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν η  ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου, ο Λευτέρης Μπέτσης Μηχανικός πρώην Μέλος Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, η Ευαγγελία Μεταξά Κοινοτική Σύμβουλος στο 7 Διαμέρισμα και η υποψηφια περιφερειάρχης με την ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ, Μαριάννα Τσίχλη.

Παρεβρέθηκαν στην εκδήλωση πολυμελής αντιπροσωπεία της Λαικής Ενότητας  με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, η Νάντια Βαλαβάνη, αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ με τους κκ Μπούτρη και Δ. Φλαμιάτο, ο Γιάννης Σχίζας συγγραφέας περιβαντολλόγος, Κατερίνα Δωρή πρώην Αντιδήμαρχος Αθηναίων, Κατερίνα Θανοπούλου Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής π. Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Νίκος Κασσίμης μέλος Δ.Σ. ΕΣΑΜΕΑ, πλήθος υποψηφίων δημάρχων στην Αττική, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και κινημάτων αλληλεγγύης.

Η ομιλία της Υποψήφιας Δημάρχου Αθήνας, Αυγής Θεοδόση έχει ως εξής:

 

Φίλοι και Φίλες,
Να σας ευχαριστήσουμε που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και είμαστε πάλι όλοι μαζί στην επίσημη έναρξη ενός νέου, δύσκολου αλλά γοητευτικού αγώνα για τον Δήμο της Αθήνας.

Δεν είναι η αρχή. Είναι η συνέχεια των αγώνων μας χρόνια τώρα για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, ενάντια στην φτωχοποίηση και την κοινωνική περιθωριοποίηση.
Είμαστε εκείνοι οι οποίοι μαζί με το κίνημα κατά των πλειστηριασμών υπερασπιστήκαμε την α΄κατοικία. Αντισταθήκαμε στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα υπερασπιζόμενοι τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους , την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ( Διάσωση του πρώην εργοστασίου της columbia και δημιουργία Δημόσιου Μουσείου της Ελληνικής Μουσικής και Δισκογραφίας).
Συναντηθήκαμε με τους πολίτες και τους φορείς , οι οποίοι αντιστάθηκαν και πολέμησαν τις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων οι οποίες δεν διστάζουν να κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό και να αρπάζουν τις κατοικίες των συμπολιτών μας με το πάτημα ενός κουμπιού.

Είμαστε λοιπόν ενεργοί και ασυμβίβαστοι πολίτες.
Βασικά είμαστε παιδιά των γονιών μας.

Δεν έχουμε κληρονομικό δικαίωμα πολιτικής οικογένειας και δεν υπηρετήσαμε από υπουργικές θέσεις μνημόνια. Έχουμε όμως την παρακαταθήκη των γονιών μας, που ταπεινά και αγωνιστικά προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο κόσμο για τα παιδιά όλου του λαού.

Είμαστε πολίτες με διαφορετική αφετηρία , οι οποίοι ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε την εκλογική μάχη για τον Δήμο της Αθήνας και να παραμείνουμε ενωμένοι και δημιουργικοί και την επόμενη μέρα. Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε , όλους τους πολίτες της Αθήνας να κάνουν την υπέρβαση και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο μας.
Διεκδικούμε τους πόρους που προβλέπει το Σύνταγμα για την Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι αντί να δίνονται για τις ανάγκες των πολιτών, πηγαίνουν στους δανειστές.

Ανατρέπουμε τον Κλεισθένη ο οποίος ψηφίστηκε για να υπηρετήσει τις μνημονιακές απαιτήσεις.

Αντιστεκόμαστε στην επιτροπεία την οποία ψήφισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις οι οποίες είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης με κυριότερη αρμοδιότητα τον έλεγχο της νομιμότητας των αποφάσεων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και περιφέρειας.

Δεν συμφωνούμε με τις συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτών, που σκοπό έχουν την μεγαλύτερη επιβάρυνση των πολιτών και το κέρδος των επενδυτών.
Αγωνιζόμαστε για την ουσιαστική αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων στην τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε η διαμόρφωση των αποφάσεων να γίνεται με την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών και των φορέων.

Νομοθετική παρέμβαση για την ουσιαστική και αναβαθμισμένη ύπαρξη και λειτουργία των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Απέναντί μας , είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι στηρίζονται από τις μνημονιακές δυνάμεις κυβέρνηση και αντιπολίτευση καθώς και όλα τα ορφανά του συστήματος.

ΠΟΙΑ ΑΘΗΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ

Ζούμε σε μία πόλη όπου το μπετόν κρύβει τον ουρανό και σκεπάζει το χώμα. Μία πόλη με το λιγότερο πράσινο στην Ευρώπη 22η θέση στις 33 πόλεις.
Μπορεί να αλλάξει; Ναι μπορεί να αλλάξει.

Με την αύξηση των χώρων πρασίνου και την προστασία των ελεύθερων χώρων, Μητροπολιτικό πάρκο Γουδί, Ακαδημία Πλάτωνα , Ελαιώνας , πεδίο του Άρεως το πιο εγκαταλελειμένο πάρκο στην Αθήνα.

ΒΙΟΠΑ ΠΡΟΜΠΟΝΑ με απόφαση της σημερινής διοίκησης του Δήμου Αθηναίων τσιμεντοποιείται η περιοχή , αφού πρώτα γκρέμισαν το ιστορικό στούντιο και κάποια άλλα κτίρια του πρώην εργοστασίου της columbia. Η πρωτοβουλία για την διάσωση και αξιοποίηση του εργοστασίου κατάφερε να χαρακτηριστεί ιστορικός τόπος και ένα κτίριο να γίνει μουσείο.Ο αγώνα συνεχίζεται.

Για να υπάρχει αποτελεσματική αντιμετώπιση απαιτείται η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων και πόρων στον Δήμο για χώρους οι οποίοι βρίσκονται εδαφικά στην περιοχή ευθύνη τους.
Ποδονίφτης . Πρέπει να παραμείνει ανοικτός ,να λειτουργεί ως αεραγωγός της πόλης. Είναι ένας υδροβιότοπος ο οποίος πρέπει να προστστευθεί.

Ιλλισός .Να αποκαλυφθεί ο ποταμός και να δημιουργηθεί πάρκο μήκους 1,5 χιλ.κατά μήκος της κοίτης , με παράλληλη μεταφορά της διαδρομής του τραμ.

Περισσότερος χώρος για τους πολίτες ,υποδομές για ομαλή πρόσβαση των πολιτών με κινητικά προβλήματα .Το ιστορικό κέντρο να γίνει ελεύθερη ζώνη από ΙΧ, με ανάπτυξη των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ανάπτυξη Ποδηλατοδρόμων

Μέτρα για την εμπορική και επαγγελματική ανάπτυξη των επιχειρήσεων που δρούν στο κέντρο και την συνοικία.
Η ξενοφοβία ,ο ρατσισμός , ο φασισμός που καλλιεργεί η χρυσή Αυγή ,οδήγησε πολλούς Αθηναίους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μετακομίσουν σε άλλες γειτονιές.Θα σταθούμε κοντά στους πολίτες και απέναντι στη Χρυσή Αυγή.
Η μεγάλη ανάπτυξη των βραχυχρόνιων μισθώσεων έχει μετατρέψει ολόκληρες συνοικίες σε τουριστικές ζώνες, με αποτέλεσμα να δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα εύρεσης κατοικίας για φοιτητές και εργαζόμενους. Πολιτική κοινωνικής κατοικίας. Ο Δήμος μπορεί να αξιοποιήσει ακίνητα τα οποία είναι ιδιοκτησίας του για να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες ανήμπορων συναθρώπων μας και μεταναστών-προσφύγων.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο τουρισμός στην Αθήνα, αν αναπτυχθεί σωστά, μπορεί να γίνει μία πηγή εισοδήματος, απασχόλησης και πολιτισμού για την πρωτεύουσα.
Επιδιώκουμε τον περιορισμό του τουρισμού, τουριστών με τα βραχιολάκια που πνίγει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βασίζεται σε δουλεμπορικές εργασιακές σχέσεις και μεταφέρει στο εξωτερικό τα τουριστικά εισοδήματα. Είμαστε αντίθετοι στον σχεδιασμό ελέγχου των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και της τουριστικής κίνησης από τις πολυεθνικές του τουρισμού.
Δεν θέλουμε μία Αθήνα που τελικά τα βραχιολάκια θα καταντήσουν να τα φοράνε οι πολίτες της, εξαρτήματα ενός διεθνούς τουριστικού εκμεταλλευτικού μηχανισμού.
Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της μάστιγας των Ναρκωτικών.
Η ισότητα των γυναικών θα γίνει πράξη . Ίση αμοιβή για ίση εργασία ,υπηρεσιακή εξέλιξη και ανάδειξη των γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Αντιμετώπιση των άστεγων ζώων σε συνεργασία Δήμου και πολιτείας. Υπάρχει αναλυτική και επεξεργασμένη πρόταση.

Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ

Θα γίνει μία πόλη φιλική , καθαρή και ανθρώπινη.
Θα εμπνέει ασφάλεια στους κατοίκους.
Δεν θα υπάρχει κανείς συμπολίτης μας ,χωρίς ρεύμα και νερό και δεν θα υπάρχει κανείς συνάθρωπός μας να διανυκτερεύει στο πεζοδρόμιο ή στο παγκάκι και να αναζητά φαγητό από τους κάδους των απορριμάτων.
Εμείς με τους αγώνες μας και μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα επιτρέψουμε κανένα πλειστηριασμό Α΄κατοικίας από τον Δήμο Αθηναίων. Η Αθήνα έχει μετατραπεί σε πόλη πλειστηριασμών σπιτιών από όλη την Ελλάδα. Ολοι οι κεντρικοί της δρόμοι, ιδιαίτερα κάθε Τετάρτη, μετατρέπονται σε λεωφόρους σκοτεινών και αδιαφανών εκαντοτάδων πλειστηριασμών Α κατοικίας από μεγάλα συμβολαιογραφικά γραφεία και η δημοτική αρχή σιωπά, όπως σιωπούν και όλοι οι συνυποψηφιοί μου.
Προτεραιότητά μας η ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Παιδικοί σταθμοί με διευρυμένο ωράριο για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων .
Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού και σχολείου.
Παιδικέ χαρές , κοινωνικά ιατρεία.
Δημοτικά ιατρεία με την απαραίτητη στελέχωση και την επάρκεια σε αναλώσιμα.
Πόλη που φροντίζει την χρήσιμη τρίτη ηλικία.
Χώρους έκφρασης και δημιουργίας της νεολαίας.Δομές πολιτισμού για νέους δημιουργούς και καλλιτέχνες.
Νέες ευκαιρίες απασχόλησης για τις νέες τους νέους .
Δημιουργία αθλητικών κέντρων για χρήση των ερασιτεχνικών ομάδων και των πολιτών.
Θέλουμε μία πόλη του πολιτισμού με την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και την ένταξή τους στην ζωή της Αθήνας,με τα θερινά σινεμά το Δημοτικό θέατρο και την Δημοτική Ακαδημία Τέχνης.
Πνευματικό Κέντρο του Δήμου επί της οδού Ακαδημίας. Μπορεί ο εξωτερικός χώρος να γίνει μία σύγχρονη ΄΄αγορά΄΄όπου θα γίνεται διάλογος – συζήτηση με επίκαιρα ζωντανά θέματα και ριζοσπαστικές αναζητήσεις .Έτσι θα παύσει να είναι χώρος χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών.
Ίσως κάποιοι αναρωτηθούν, πως θα δώσετε αυτήν την άνιση μάχη, χωρίς κυβερνητική στήριξη ή στήριξη από την μείζονα αντιπολίτευση , με πενιχρά οικονομικά μέσα και κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται την πόλη.

Εμείς απαντάμε :
Η δύναμή μας είναι ο αγώνας ,η συνέπειά μας , η ενότητα στην δράση . Σε αυτόν τον αγώνα θα πορευτούμε μαζί με τους νέους , τις νέες, εργαζόμενους, άνεργους,αυταποσχολούμενους, ΑμεΑ , μετανάστες, επαγγελματίες , κοινότητα Loatki ,ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία,με τα κινήματα των πολιτών ενάντια στην φτωχοποίηση και την κοινωνική περιθωριοποίηση,για ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις και αμοιβές, για θέσεις απασχόλησης, για την υπεράσπιση και αναβάθμιση της κατοικίας, των ελεύθερων χώρων.
Η αντίληψη μας είναι κόντρα στο υπάρχον δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης και διαβεβαιώνουμε ότι η λειτουργία μας θα είναι δημοκρατική ως ίσοι επί ίσων.
Θα είμαστε δίπλα στον πολίτη και τα προβλήματα του.
Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες της Αθήνας ότι
Έχουμε εμπειρία στη Διοίκηση
Έχουμε το επιστημονικό δυναμικό το οποίο είναι απαραίτητο για την υλοποίηση του προγράμματος μας.
Στην προσπάθειά μας αυτή σημαντικό και αναντικατάστατο ρόλο θα έχουν οι εργαζόμενοι του Δήμου.
Η Αθήνα έχει ανάγκη από μία δημοτική αρχή που θα ζει και θα αναπνέει με τα προβλήματα της πόλης και θα στηρίζεται στους ίδιους τους πολίτες και την συμμετοχή τους για την επίλυσή τους.
Σας καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αυγή Θεοδόση
Υποψήφια Δήμαρχος Αθηναίων
Επικοινωνία
Mail : avgi.theodosi@gmail.com
Τηλ. 6977246418

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας