Μαφιόζικη απειλή Μπαχτσελί κατά δημάρχου Άγκυρας-Η ανάσα Γκρίζων Λύκων πάνω σου

635
Μαφιόζικη απειλή Μπαχτσελί

Ο αρχηγός του τουρκικού ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και ηγέτης των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί απηύθυνε μία πρωτοφανή, μαφιόζικη, ευθεία απειλή ενάντια στον δήμαρχο της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, αφότου πρωτίστως τον κατηγόρησε για επίθεση σε εκδήλωση την περασμένη εβδομάδα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στις 30 Νοεμβρίου, ο Μπαχτσελί είπε: “Ο κ. Μανσούρ πρέπει να είναι προσεκτικός. Η ανάσα των Γκρίζων Λύκων είναι πλέον στην πλάτη του”, είπε ο Μπαχτσελί, σημειώνοντας ότι θα παρακολουθεί την υπόθεση καθημερινά.

Τα σχόλιά του έρχονται μετά την επίθεση υποστηρικτών του MHP σε τελετή μνήμης που πραγματοποιήθηκε για τον ιδρυτή του MHP στην πρωτεύουσα Άγκυρα το Σαββατοκύριακο. Μια ομάδα περίπου 50 μελών των Γκρίζων Λύκων πραγματοποίησε επιδρομή στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εις μνήμη του Αλπαρσλάν Τουρκές από το Ίδρυμα Alparslan Türkeş στην περιοχή Yenimahalle στις 28 Νοεμβρίου. Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Είναι σύνηθες φαινόμενο οι παραστρατιωτικοί του MHP να επιτίθενται σε επικριτές του ίδιου του κόμματός τους, καθώς χαίρουν ατιμωρησίας. Οι Γκρίζοι Λύκοι – μια ομάδα ακροδεξιών υπερεθνικιστών Τούρκων – έχουν κηρυχθεί παράνομοι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες λόγω των συνεχών επιθέσεων τους εναντίον επικριτών του Ερντογάν, Αρμενίων και Κούρδων.

Ο αρχηγός της επαρχίας του MHP στην Άγκυρα, Τουργκάι Μπαστούγ, κατηγορήθηκε ότι υποκίνησε την επίθεση κατά της εκδήλωσης με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κοινοποίησε μια ημέρα πριν από το γεγονός. Σε μια σειρά από tweets, ο Μπαστούγ επέκρινε τους ομιλητές της εκδήλωσης ότι “πρόδωσαν” τον Τουρκές. Κατηγόρησε επίσης έναν από τους ομιλητές ότι συνέχισε την πολιτική του καριέρα στο δεξιό Καλό Κόμμα (İYİ) της Μεράλ Ακσενέρ.

“Τα μέλη των Γκρίζων Λύκων δεν θα δεχτούν ποτέ αυτοί που πρόδωσαν τον Τουρκές και τον ηγέτη μας Ντεβλέτ Μπαχτσελί να μπορέσουν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλπαρσλάν Τουρκές”, είπε ο Μπαστούγ.

Σύμφωνα με τον Μπαχτσελί, ο Γιαβάς, ο οποίος προέρχεται από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), ήταν υπεύθυνος για τον καυγά.

Το CHP έσπευσε να απαντήσει στους ισχυρισμούς και τις απειλές του Μπαχτσελί, λέγοντας ότι ο Γιαβάς έχει την υποστήριξη των κατοίκων της Άγκυρας: “Η ανάσα του λαού της Άγκυρας και της Λαϊκής Συμμαχίας είναι στην πλάτη του Γιαβάς”, είπε ο αντιπρόεδρος του CHP Σεϊτ Τορούν, αναφερόμενος στη συμμαχία της αντιπολίτευσης που αποτελείται από το CHP και το δεξιό Καλό Κόμμα (İYİ).

“Αυτές οι απειλές δεν ωφέλησαν ποτέ κανέναν και δεν θα το κάνουν ποτέ”, είπε ο Τορούν, υποσχόμενος να σταθεί στο πλευρό του Γιαβάς απέναντι στις δηλώσεις του Μπαχτσελί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας