Μας δουλεύει ο Γ. Βαρουφάκης ;

4218
Βαρουφάκης

Ο Γ. Βαρουφάκης συνεχίζει να μας δουλεύει άγρια.

Κατηγόρησε και σωστά, με συνέντευξη του στο One Channel, τον Αλ. Τσίπρα πως είναι ο πρωθυπουργός που πέρασε δύο μνημόνια, το 3ο μνημόνιο και το άτυπο τέταρτο μνημόνιο που εφαρμόζεται τώρα.

Παρέλειψε, όμως, να μας πει ο λαλίστατος Γιάνης, ότι το τρίτο μνημόνιο ο Αλ. Τσίπρας το πέρασε με την αμέριστη βοήθεια του. Διότι ο Γ. Βαρουφάκης είναι ο ίδιος που, αντί ουσιαστικής, έστω, διαπραγμάτευσης, συνομολόγησε και υπέγραψε μόνος αυτός, την περίφημη Συμφωνία της 20ής Φλεβάρη με την Τρόικα, την καρδιά δηλαδή των μνημονιακών δεσμεύσεων που ακολούθως ολοκληρώθηκαν στο 3ο μνημόνιο.

Είναι ο ίδιος, επίσης, που ξορκίζοντας την έξοδο από το ευρώ, μη θέτοντας αυτήν την έξοδο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως ρεαλιστική εναλλακτική λύση για την χώρα και έχοντας μέτωπο προς την σχετική πρόταση του Λαφαζάνη, τον οποίο δεν έχανε ευκαιρία να τον κατηγορεί, μετέτρεπε τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα σε καρικατούρα, σε “διαπραγματευτικό τουρισμό” και σε αδιέξοδο παιχνίδι για την χώρα, της οποίας οι πιστωτές έσφιγγαν συνεχώς την θηλιά στον λαιμό.

Ο Γ. Βαρουφάκης επιμένοντας μέχρι και σήμερα στην αδιέξοδη πολιτική αυταπάτη της αδύνατης μεταρρύθμισης της ευρωζώνης και της ΕΕ και στη δυνατότητα αποπληρωμής, τάχα, του μη βιώσιμου χρέους, στην πραγματικότητα συνεχίζει να παγιδεύει τον τόπο.

Και τον παγιδεύει σε ατέλειωτα μνημόνια, αφού δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα παραμονής της χώρας στο ευρώ αλλά και την ΕΕ τελικά, χωρίς ταυτόχρονες μνημονιακές δεσμεύσεις, χωρίς συνεχές ξεπούλημα, χωρίς διαρκή στασιμότητα και χωρίς αέναη σκληρή λιτότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας