Μας δουλεύει αγρίως ο Τσίπρας για τα ΕΛΠΕ

1435
τσίπρας

Απιστία κατά του δημοσίου χαρακτήρισε την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ ο Αλ. Τσίπρας, στο βαθμό που ισχύει ότι ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ εκτιμά ότι στα οικόπεδα νοτιοδυτικά της Κρήτης, στα οποία συμμετέχουν και τα ΕΛΠΕ, μαζί με την Exxon Mobile για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα.

Το ερώτημα προκύπτει αυθόρμητα.

Δηλαδή, αν δεν υπήρχαν εκτιμήσεις για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης θα ήταν καλό να πωληθεί ο στρατηγικός κερδοφόρος πετρελαϊκός γίγαντας της χώρας; Δεν γνώριζε ο Αλ. Τσίπρας ότι τα ΕΛΠΕ συμμετέχουν σε όλες τις κοινοπραξίες για την αναζήτηση υδρογονανθράκων σε όλο το Ιόνιο και δυτικά της Κρήτης; Γιατί συμμετείχαν σε αυτές τις συμπράξεις τα ΕΛΠΕ; Για να μην βρεθούν υδρογονάνθρακες σε ικανή ποσότητα; Και γιατί, παρά αυτήν την συμμετοχή, ήταν ο Αλ. Τσίπρας που είχε αποφασίσει ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπό την κατακραυγή μας, το ξεπούλημα του 50%+1 των ΕΛΠΕ; Ή μήπως η ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα των ΕΛΠΕ αποφασίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπήρχαν στα κοιτάσματα υδρογονάνθρακες σε αξιόλογη ποσότητα;

Κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να μας δουλεύουν ψιλό γαζί και μάλιστα τόσο χοντροκομμένα σε αυτήν την χώρα. Εκτός και αν το δούλεμα, το ψέμα και η εξαπάτηση των πολιτών θεωρούνται, πλέον, προσόν και ευστροφία οδηγώντας την Ελλάδα στην εξαχρείωση και την αποσύνθεση.

Ως πότε ως πολίτες θα ανεχόμαστε αυτόν τον αυτοεξευτελισμό και τι μηνύματα δίνουμε, έτσι, στις επόμενες γενιές.

 

Κ.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας