Μανώλη Γλέζο….Συγγνώμη!!

2972
μανώλη

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ, ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ ’15, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ‘ΟΧΙ”. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΛΑΟΣ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕΣ. ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΠΩΣ ΘΑ’ ΠΡΕΠΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΜΑΝΩΛΗ.

ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

Το 2015, ο ευρωβουλευτής τότε του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσίευσε μια επιστολή με τίτλο «Πριν είναι αργά» στην οποία κατήγγειλε την συμφωνία στο Eurogroup και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα κι την κυβέρνηση πως το μόνο που κατάφερε ήταν να μετονομάσει «το κρέας σε ψάρι».

Στην επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της κίνησης «Ενεργοί Πολίτες» ο Μανώλη Γλέζος ζητούσε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό «διότι συνήργησα σε αυτή την ψευδαίσθηση» και καλούσε σε αντίδραση: «Όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση».

«Πριν είναι αργά»

Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.

Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.

Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.

Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.

Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.

Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.

Κρίμα και πάλι κρίμα.

Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.

Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.

Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.

Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.

Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.

Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.

Μανώλης Γλέζος Βρυξέλλες 22-2-2015

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΣΕ ΤΙ ΧΩΡΑ ΖΟΥΜΕ, ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΠΟΥ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΚΕΙΝΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ’15.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας