Μακρόν: Λυπάμαι για την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συρία

863
μακρόν

Ο Μακρόν αντί να δει τα κοινωνικά χάλια της Γαλλίας και τους νεκρούς των «κίτρινων γιλέκων» που, εξαιτίας του αυταρχισμού του έφτασαν τους 10, σε μια πρωτοφανή για ευρωπαϊκή χώρα τραγωδία, ενδιαφέρεται, τάχα, για τους Κούρδους, τους οποίους ουδέποτε συνέδραμε, τόσο εντός, όσο και στις γειτονικές με την Τουρκία χώρες και επικρίνει τον Τραμπ για έλλειψη συμμαχικής αλληλεγγύης, επειδή ο τελευταίος δήλωσε αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, αφήνοντάς τους εκτεθειμένους.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την ξεπεσμένη γαλλική αποικιοκρατία, η οποία με «ξένα κόλλυβα και χρήματα» θέλει να κρατήσει κάτι από το παλιό αποικιοκρατικό «λαμπρό» παρελθόν της.

Στην ουσία η Δύση τρέμει την περαιτέρω επέλαση του Άσαντ και της Ρωσίας στη βορειονατολική Συρία. Οι «σύμμαχοι» των ΗΠΑ είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα να αλωνίζουν σε περιοχές του πλανήτη με τις στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ και την παρουσία του αμερικανικού στρατού. Οι Κούρδοι δυστυχώς πληρώνουν για άλλη μία φορά τις ατυχείς συμμαχίες τους.

Τη λύπη του για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Υπενθυμίζεται πως με μια αναπάντεχη μεταστροφή της πολιτικής του ο Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Ουάσιγκτον θα αποσύρει τους περίπου 2.000 Αμερικανούς στρατιώτες στη Συρία ανατρέποντας έναν πυλώνα της αμερικανικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή και προκαλώντας ανησυχία στους συμμάχους των ΗΠΑ.

«Λυπάμαι πάρα πολύ για την απόφαση σχετικά με την Συρία», είπε ο Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου στο Τσαντ όπου βρίσκεται.

«Όταν είσαι σύμμαχος μάχεσαι με ενωμένες τις δυνάμεις. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα για έναν επικεφαλής κράτους και επικεφαλής του στρατού. Ο σύμμαχος πρέπει να είναι αξιόπιστος», πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε τη σημασία του έργου που επιτελούν οι υπό τους Κούρδους Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, που έχουν πάρει τον έλεγχο μεγάλων τμημάτων της βόρειας και ανατολικής Συρίας από το Ισλαμικό Κράτος.

«Κάνω έκκληση προς όλους…να μη ξεχνούν τι τους οφείλουμε», υπογράμμισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας