Μαζικό και μαχητικό φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

1383

Αίτημα αιχμής των φοιτητών ήταν οι αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές τους
Μαζικό και μαχητικό ήταν σήμερα τα φοιτητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην υποχρηματοδότηση των δημόσιων πανεπιστημίων και στην επιβολή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων στις οποίες προχώρησαν σήμερα πάνω από 80 σπουδαστικοί και φοιτητικοί σύλλογοι σε 18 πόλεις της χώρας.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε αργά το μεσημέρι στα Προπύλαια, με τους σπουδαστές να έχουν ως κύριο αίτημα αιχμής τις αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές υψηλού επιπέδου.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης ακούστηκαν συνθήματα όπως  «Ακούστε καλά τι λεν οι φοιτητές, έξω οι εταιρείες από τις σχολές» και «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται, ούτε προσκυνά» , ενώ οι συγκεντρωμένοι ανέρτησαν γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου της πρυτανείας.
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές που βρισκόντουσαν στην κινητοποίηση τόνισαν πως οι σχολές ρημάζουν λόγω της υποχρηματοδότησης, ενώ οι ίδιοι ταυτόχρονα πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για τις σπουδές τους και τέλος πως γενικεύονται τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και υποβαθμίζονται οι σπουδές.
Προσέθεσαν δε μάλιστα ότι βρίσκονται σε κοινό αγώνα για να διεκδικήσουν τη ζωή και το μέλλον τους, διεκδικώντας πτυχίο με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
ΜΑΖΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαζική συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας Θράκηςπραγματοποίησαν την Τετάρτη φοιτητές και σπουδαστές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης, που διεκδικούν αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές υψηλού επιπέδου, κόντρα στην επίθεση που δέχονται από το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Με τη μαχητική διαδήλωση στους δρόμους της πόλης οι φοιτητές και οι σπουδαστές βροντοφώναξαν: «Οι φοιτητές δεν είναι πελατεία παλεύουν για δημόσια και δωρεάν Παιδεία», «Δουλειά για όλους, μόρφωση, Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Τσίπρα και Φίλη, ακούστε το καλά, φέρτε στις σχολές μας τα αποθεματικά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας