Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΣΑμεΑ στο υπουργείο Οικονομικών.

1427
εσαμεα

Το αναπηρικό κίνημα διοργάνωσε σήμερα, Παρασκευή, 23/11, μαζική και αγωνιστική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών. Οι εκατοντάδες παραβρισκόμενοι διαμαρτυρήθηκαν όχι μόνο για πλειάδα πολύ σοβαρών θεμάτων και καταστροφικών επιπτώσεων, που έχουν προκύψει από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών και ταλαιπωρούν και φτωχοποιούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, αλλά και για το γεγονός της μη τήρησης των δεσμεύσεων, που έχει αναλάβει απέναντι στην ΕΣΑμεΑ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κατά τη συνάντηση που είχαν στις 17 Ιουλίου 2018 η ΕΣΑμεΑ με τον κ. Τσακαλώτο, όπου είχαν κατατεθεί και συζητηθεί τα σοβαρότερα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών του αναπηρικού κινήματος, ο υπουργός είχε αποδεχθεί στα λόγια το δίκαιο των περισσοτέρων αιτημάτων και είχε ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ότι θα αντιμετωπίζονταν στο πλαίσιο γενικότερης ρύθμισης, η οποία θα ανακοινωνόταν τον Σεπτέμβριο, μετά από ειδική μελέτη όλων αυτών των αιτημάτων από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Οι φορείς όμως του αναπηρικού κινήματος καταγγελούν την κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών, γιατί τέσσερις μήνες μετά και δεν έχει υπάρξει ούτε καν ενημέρωση από το υπουργείο σχετικά με τις ενέργειες που θα έπρεπε να είχαν ακολουθηθεί προς επίλυση των σοβαρών θεμάτων, που ταλαιπωρούν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους σε όλη τη χώρα.

Η ΕΣΑμεΑ έχει ήδη ανακοινώσει πανελλαδική συγκέντρωση των ΑμεΑ και πορεία στο Μαξίμου στις 3/12.

Στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας παραβρέθηκε εκ μέρους της ΛΑΕ ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ της ΛΑΕ, που έκανε την εξής δήλωση:

«Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για τη λήψη μέτρων ΑΜΕΣΗΣ και ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από τις καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία και τη ζωή τους, που επέφερε και συνεχίζει νε επιφέρει η εφαρμογή των μνημονίων της λιτότητας, σύμφωνα με τα αιτήματα του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος.

Το αναπηρικό κίνημα με μαζικότητα, ενότητα, αγωνιστικότητα και αλληλεγγύη μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να δηλώνει παρόν στους αγώνες του λαού μας προωθώντας και τους δικούς του στόχους για μία ζωή των ΑμεΑ με αξιοπρέπεια και δικαιώματα!»

 

Υπενθυμίζονται μερικά από τα αιτήματα της ΕΣΑΜΕΑ προς τον Υπουργό Οικονομικών:

– Εξαίρεση των αναπηρικών επιδομάτων από τον συνυπολογισμό σε εισοδηματικά κριτήρια,

– Μη μείωση του αφορολόγητου για τα άτομα με αναπηρία

– Απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, από τα τεκμήρια του εισοδήματος και από τον ΕΝΦΙΑ.

– Αύξηση του ακατάσχετου ποσού σε λογαριασμό μισθού ή σύνταξης ατόμων με αναπηρία στο ύψος των 3.000 ευρώ

– Επαναφορά της ρύθμισης του άρθρου 18 του ν. 4172/2013, που προέβλεπε μείωση φόρου από ιατρικές δαπάνες, για τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους κλπ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας