Δεν πήρε τον λογαριασμό και κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα!

1114
ρεύμα
Τη ρύθμιση που είχε κάνει για τις οφειλές της προς τη ΔΕΗ έχασε 94χρονη στη Ρόδο επειδή δεν της ήρθε ο λογαριασμός, και  πλέον κινδυνεύει να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα!

 

Η ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα υγείας, αναγκάστηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να διασφαλίσει ότι η ΔΕΗ δεν θα προχωρήσει στη διακοπή της ηλεκτροδότησής της και παράλληλα ότι θα της επιτραπεί η συνέχιση των δόσεων που κατέβαλλε βάσει της ρύθμισης που είχε κάνει, για την εξόφληση του χρέους της!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε διά του δικηγόρου της κ. Ιωάννη Χριστοδούλου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων), η 94χρονη διαμένει στην πόλη της Ρόδου και τα μόνα εισοδήματά της είναι τα 500 ευρώ που λαμβάνει από τη σύνταξή της.

Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει αλλά και το μικρό εισόδημά της είχαν ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν οφειλές ύψους περίπου 8.500 ευρώ από ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος, τις οποίες και τον Μάρτιο του 2017 ρύθμισε σε 48 δόσεις.

Η ηλικιωμένη γυναίκα φρόντιζε κάθε μήνα να καταβάλλει κανονικά το ποσό της δόσης ενώ εξοφλούσε και εμπρόθεσμα τους τρέχοντες λογαριασμούς. Όλα αυτά έως τον Ιούλιο του 2018 οπότε και η 94χρονη κατέβαλλε κανονικά το ποσό της δόσης που της αναλογεί για τη ρύθμιση, όμως τα χρήματα αυτά ενσωματώθηκαν για την πληρωμή του τρέχοντος λογαριασμού, τον οποίο όμως ουδέποτε η ηλικιωμένη γυναίκα είχε λάβει!

Ο δε τρέχων λογαριασμός τον οποίο ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει στα χέρια της η 94χρονη ανερχόταν στο ποσό των περίπου 200 ευρώ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ρύθμισή της!

Ακόμη όμως και τότε η ηλικιωμένη γυναίκα ζήτησε από τη ΔΕΗ να καταβάλλει τις δόσεις των δύο τελευταίων μηνών προκειμένου να συνεχίσει να ισχύει αυτή, όμως η επιχείρηση δεν το δέχεται. Αντ’ αυτού της ζητάει να καταβάλλει περισσότερα από 4000 ευρώ και να της ρυθμίσει μόνο το υπόλοιπο ποσό των 2.180 ευρώ.

Η 94χρονη αναφέρει στην αίτησή της πως αυτή η λύση είναι εντελώς ανέφικτη για την οικονομική της κατάσταση και πως έτσι κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να της διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Κάτι τέτοιο όμως θα διαμόρφωνε αφόρητες συνθήκες για τη διαβίωσή της αφού δεν θα είχε θέρμανση για να ζεσταθεί, δεν θα μπορούσε να μαγειρέψει αλλά ούτε καν να δει λίγη τηλεόραση που είναι και η μοναδική της διασκέδαση!

Η 94χρονη ζητά λοιπόν από το δικαστήριο να διαταχθεί η ΔΕΗ ώστε να αποδεχτεί τη καταβολή του ποσού των δόσεων της ρύθμισης που είχε κάνει καθώς και την εξόφληση όλων των τρέχοντων λογαριασμών και να μην προβεί σε διακοπή της ηλεκτροδότησης του σπιτιού της μέχρι την οριστική επίλυση της υπόθεσης και την έκδοση τελεσίδικης απόφασης.

Επίσης το δικαστήριο να εκδώσει προσωρινή διαταγή με την οποία να μην προβεί σε διακοπή ηλεκτροδότησης της η ΔΕΗ και με τον όρο ότι θα καταβάλλει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της και τις δόσεις της σύμφωνα με τη ρύθμισή της, αλλά και να διατάξει οποιοδήποτε άλλο μέτρο κρίνει το δικαστήριο απαραίτητο προκειμένου να συνεχιστεί η ηλεκτροδότηση του σπιτιού της.

Τη ΔΕΗ εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Γιώργος Μαυρομάτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας