Μαζική διαδήλωση ενάντια στην καταστολή, στη Καισαριανή και το Βύρωνα

667
Μαζική διαδήλωση ενάντια στην καταστολή

Πλημμύρισαν διαδηλωτές οι δρόμοι της Καισαριανής και του Βύρωνα για τη δημοκρατία, ενάντια στην αυταρχική, αντιλαϊκή πολιτική της Ν.Δ.

Πάρα πολύς κόσμος και διάφορες συλλογικότητες ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα των Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα, Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα, Ανυπότακτη Καισαριανή και συγκεντρώθηκαν στο Σκοπευτήριο το πρωί, στις 11.30.

Μέσα σε λίγη ώρα η πλατεία μπροστά στο χώρο του μνημείου της Αντίστασης είχε πλημυρίσει από κόσμο, που έφτανε από τις γειτονιές κυρίως των δυο συνοικιών, αλλά προσήλθαν και πολλά άτομα από του Ζωγράφου, το Παγκράτι.

Γύρω στις 12. 15 ξεκίνησε η πορεία, οι διάφορες δημοτικές κινήσεις, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συλλογικότητες από τον αναρχικό χώρο, άνοιξαν τα πανό και τα πλακάτ τους και φωνάζοντας συνθήματα βγήκαν στη κεντρική λεωφόρο, Εθνικής Αντιστάσεως και από εκεί διασχίζοντας τις οδούς Πανιωνίου, Αρήτης, Φορμίωνος, πέρασαν στον Βύρωνα στην Νικηφορίδη, έφτασαν στην πλατεία Μαρτάκη, στη συνέχεια στην Κύπρου, στην Ερυθραίας και από την Χρ. Σμύρνης κατέληξαν στην πλατεία Αγίου Λαζάρου στις 1.30.

Ήταν μια πορεία καθόλα ειρηνική, χωρίς την παρουσία αστυνομίας- και αυτό είναι κάτι που αποδεικνύει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν θέση στις συγκεντρώσεις και τις πορείες, πόσο μάλιστα στα πάρκα και τις πλατείες.

Στα πηγαδάκια των διαδηλωτών έντονα ήταν τα θετικά συναισθήματα και διάχυτη η ικανοποίηση για την μεγάλη συμμετοχή κυρίως νεολαίας στην συγκέντρωση και πορεία.

Η κάθε συλλογικότητα μοίραζε την δική της προκήρυξη, ενώ μοιράστηκε και η ανακοίνωση- καταγγελία για τους δυο βιαστές στον Βύρωνα, σε βάρος νεαρής γυναίκας.

Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν στην πλατεία του Αγ. Λαζάρου, ενώ ένα μέρος τον νεαρών γύρισε πίσω στο Σκοπευτήριο.

Φωτό απο την πορεία

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας