Μέχρι 27 Απριλίου περιορισμοί κυκλοφορίας. Ανεπαρκή οικονομικά μέτρα καταστρέφουν την οικονομία

1081
ανεπαρκή

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας έως τις 27 Απριλίου, ενώ είναι, μάλλον, βέβαιο ότι τα μέτρα θα παραταθούν ακόμα περισσότερο με άδηλη ημερομηνία λήξης.

Η παράταση αυτή μέχρι 27 Απριλίου μπορεί να είναι αναγκαία αλλά τα οικονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί για να αντιμετωπίσουν τις οδυνηρές συνέπειες της δεν είναι απλώς ανεπαρκή αλλά μόνο ως ψίχουλα μπορεί να χαρακτηριστούν μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής.

Η διάθεση από την κυβέρνηση ποσού 6,8 δις ευρώ ή 3,1% του ΑΕΠ μόνο ως κοροϊδία μπορεί να χαρακτηριστεί για να αντιμετωπιστεί στοιχειωδώς η οικονομική λαίλαπα που έχει ξεκινήσει.

Μέχρι τα τέλη Απριλίου και για το επόμενο διάστημα που θα συνεχιστούν τα μέτρα η παραγωγή και ιδιαίτερα οι εξαγωγές θα έχουν υποστεί ανεπανόρθωτο σοκ, η ανεργία θα έχει εκτιναχθεί σε πρωτοφανή ύψη και η φτωχοποίηση θα αγκαλιάζει τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Αυτήν την ώρα, η κυβέρνηση όφειλε να μην θωπεύει τη γερμανική Ευρώπη και να διεκδικεί δυναμικά γενναία χρηματοδότηση με ευρωομόλογα και δωρεάν χρήμα, όπως έπρεπε να προωθεί ένα δεύτερο πακέτο μέτρων με εγχώριους πόρους που να ανταποκρίνεται στο ύψος των σημερινών αναγκών.

Δυστυχώς, όμως,  η κυβέρνηση εφησυχάζει και αντιπολίτευση δεν υπάρχει, με συνέπεια η χώρα και ο λαός μας να μέλλεται  να ζήσουν πρωτοφανείς εφιαλτικές καταστάσεις.

Παραθέτουμε σχετικό ρεπορτάζ με τις δηλώσεις του Ν.Χαρδαλιά:

Έως τις 27 Απριλίου (06:00), δηλαδή για άλλες τρεις εβδομάδες, παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών λόγω κορωνοϊού, με βάση την απόφαση των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Κάποιοι λίγοι ανεύθυνοι επινοούν διάφορα τεχνάσματα και υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια» είπε ο υφυπουργός.

Αναφέρθηκε ενδεικτικά σε αυτούς που σήμερα, παρά τον άσχημο καιρό, κυκλοφορούσαν σε δρόμους και παράδρομους εθνικών οδών, ξεκαθαρίζοντας πως απέναντί τους «δεν θα μείνουμε απαθείς» σε αυτή την «απολύτως αντικοινωνική συμπεριφορά», καθώς δεν κατανοούν, αλλά παραβλέπουν πως βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τη δική τους και των άλλων.

«Οι επόμενες τρεις εβδομάδες είναι κρίσιμες. Να μη γκρεμίσουμε ό,τι έχουμε χτίσει μέχρι τώρα» προέτρεψε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας