Μέρκελ: Εντατική επιτήρηση για συνέχιση των μνημονιακών “μεταρρυθμίσεων”

1136
επιτήρηση

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιβλέπει την Ελλάδα εντατικά τέσσερις φορές ετησίως την πρώτη περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος. Θα ελέγχει επιπλέον, τις ελληνικές εγγυήσεις για τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής πορείας”, αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η κ. Άγκελα Μέρκελ.

Με την ανακοίνωσή της, η γερμανίδα καγκελάριος επιβεβαιώνει τη θέση που εκφράστηκε σε χθεσινό μας άρθρο, πως “η Ελλάδα παραμένει σε ένα διαρκές, ατελέσφορο, αναποτελεσματικό, εγκληματικό και καταστροφικό μνημόνιο και αυτό γίνεται κατανοητό από τους «όρους» της μεταμνημονιακής εποπτείας που είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει”.

Άλλωστε η κ. Μέρκελ ήταν σαφής: “Μέχρι το 2022 η Ελλάδα θέλει να επιτυγχάνει ένα πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ και κατόπιν να τηρεί τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες”.

Η καγκελάριος της Γερμανίας χαιρέτισε την “επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος βοήθειας“, όπως χαρακτήρισε το μνημόνιο, αναφέροντάς το ως “ένα καλό παράδειγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης”.

Κατά την κ. Μέρκελ, “όλες οι χώρες της Ευρωζώνης στήριξαν την Ελλάδα σ’ αυτόν τον δρόμο”, ενώ επανέλαβε ότι θεσμοί και ΔΝΤ επέδειξαν κατ’ επανάληψη μεγάλη αλληλεγγύη. Εννοώντας, βέβαια, τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν επί οχτώ χρόνια, ασκούνται και τώρα και θα εξακολουθήσουν να ασκούνται και κατά το άμεσο και απώτερο μέλλον, για την πλήρη υπαγωγή της οικονομικής και κατ’ επέκταση και της πολιτικής ζωής της χώρας υπό τον έλεγχο των ισχυρών καπιταλιστικών – ιμπεριαλιστικών κέντρων ισχύος. Και οι οποίες συναντούν την πλήρη συναίνεση των υπόλογων έναντι του ελληνικού λαού, εκάστοτε κυβερνήσεων.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας