Μέρκελ-Γερμανία: Ποια Ε.Ε; Ποια ΕΚΤ; Ποιο Ε.Δ; Το Συνταγματικό Δικαστήριο “über-alles”

2084
εκτ

Δεν είναι μόνο ότι το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, δηλαδή το βαθύ γερμανικό κράτος, αμφισβητώντας την απόφαση της ΕΚΤ για αθρόες αγορές κρατικών ομολόγων, έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια όχι μόνο την Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα (ΕΚΤ) αλλά και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (Ε.Ε) και την ίδια την Ε.Ε, έρχεται τώρα και η γερμανική κυβέρνηση με τον πιο επίσημο τρόπο να στηρίξει τις ταπεινωτικές για όλα τα κοινοτικά όργανα αποφάσεις του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, οι οποίες αποτελούν έναν κόλαφο για την όποια αξιοπιστία έχει απομείνει στην Ευρώπη.

Εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, τόνισε με έμφαση ότι “η Γερμανία θα συμμορφωθεί με την απόφαση του Γερμανικού Δικαστηρίου“, με την οποίαν τίθεται υπό αμφισβήτηση το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ. Με δύο λόγια το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή η επίσημη Γερμανία, συντάσσεται με το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο και όχι με τις αποφάσεις της ΕΚΤ και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, το όποιο έχει εγκρίνει και νομιμοποιήσει αυτές τις αποφάσεις.

Στην ίδια κατεύθυνση και η Καγκελάριος Μέρκελ τόνισε ότι “η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης είναι εξαιρετικής σημασίας“.

Το μόνο που προσέθεσε η Άνγκελα Μέρκελ είναι ότι “η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου μας είναι επιλύσιμη, εάν η ΕΚΤ παράσχει εξηγήσεις σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων”, πετώντας, έτσι, υποτιμητικά το μπαλάκι της ευθύνης στην Κριστίν Λαγκάρντ και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, προκειμένου να δώσουν πειστικές απαντήσεις για την συμβατότητα και τη νομιμότητα του προγράμματός τους.

Οι κωμικοτραγικές αυτές εξελίξεις, έρχονται να δείξουν ότι όσο και αν επιχειρούν οι ιθύνοντες των Βρυξελλών να εμφανίσουν ελεγχόμενη την βαθιά κρίση που έχει ξεσπάσει εντός της Ε.Ε και των οργάνων της, η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Η πραγματική εικόνα της Ε.Ε, είναι εικόνας διάλυσης και εσωτερικών σπαραγμών που δεν μπορούν εύκολα να επουλωθούν.

Το βαθύ γερμανικό κράτος, με την απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, ήρθε να τονίσει ότι αυτό είναι η πραγματική εξουσία στην Ευρώπη και ότι χάρις στην ενδεχόμενη δική του ανοχή και μεγαλοθυμία απέναντι στις “παράτυπες” και “παράνομες” αποφάσεις της ΕΚΤ, μπορεί να υπάρξει η μεγάλη πλειοψηφία των υπολοίπων εταίρων, αφού χωρίς τα “γενναιόδωρα” προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης (αγοράς ομολόγων) της ΕΚΤ, “δώρο” της Γερμανίας, θα είχαν γνωρίσει πλήρη καταστροφή!

Με δύο λόγια η Γερμανία όχι μόνο απορρίπτει τα ευρωομόλογα και κάθε ίχνος αλληλεγγύης προς τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε αλλά και εμφανίζει ως φιλοδώρημα και το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων που αποφάσισε η ΕΚΤ, το οποίο απλώς επιτρέπει να επιβιώσει οριακά η Ε.Ε, προκειμένου να επωφελείται από την ύπαρξη της η Γερμανία.

Το τραγικό συμπέρασμα όλων των παραπάνω είναι ότι, δυστυχώς, μόνο η Γερμανία διαθέτει αποφασισμένη ηγεσία και συγκροτημένο πολιτικό δυναμικό, το οποίο, με ένα στενό πυρήνα χωρών γύρω του, σχεδιάζει για την απόλυτη οικονομική κατοχή της ηπειρωτικής Ευρώπης και ειδικότερα την άνευ όρων οικονομική κατοχή και λεηλασία του ευρωπαϊκού Νότου.

Ηγεσίες τύπου Μακρόν στη Γαλλία, Κόντε στην Ιταλία και Σάντσεθ στην Ισπανία, δεν αντιπροσωπεύουν απλώς και μόνο άτολμες και φοβισμένες μετριότητες αλλά και είναι για λύπηση και για κλάματα, άξιες μόνο της πιο απεχθούς περιφρόνησης.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τον Αλέξη Τσίπρα δεν αξίζει καν να αναφερθούμε, διότι δεν εκλαμβάνονται παρά ως υπηρεσία δωματίου της “Αγίας Γερμανικής Οικογένειας“.

 

Α.Ρ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας