Πούτιν σε Ερντογάν-“Nα μην παραβιαστεί από ΗΠΑ η Συνθήκη του Μοντρέ”

544
Nα μην παραβιαστεί από ΗΠΑ

Επιταχύνονται οι εξελίξεις μετά την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν πολεμικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα προς υποστήριξη της Ουκρανίας. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β. Πούτιν, προχώρησε σε προσωπική παρέμβαση προς τον Ερντογάν προκειμένου να τηρηθεί τη δεδομένη χρονική στιγμή η Συνθήκη του Μοντρέ.

Πρόκειται για τρομαχτική είδηση καθώς οι Ρώσοι μιλούν για “πιθανή παραβίαση της Συνθήκης” από τις ΗΠΑ.

Παράλληλα βρετανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν πως ο βρετανικός Στρατός αλλά και Στρατοί χωρών της Δύσης βρίσκονται σε “κόκκινο συναγερμό”.

Ολα αυτά ενώ στο Ντονέτσκ ηχούν οι σειρήνες πολέμου από τους Ρώσους σε μια δοκιμαστική πρόβα έναρξης ένοπλης σύρραξης.

Δείτε το βίντεο

https://youtu.be/eaQBOY4u0JA

Συμβούλιο Ασφαλείας συγκάλεσε ο Πούτιν

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Ρωσίας συγκάλεσε Συμβούλιο Ασφαλείας με τους Α/ΓΕΕΘΑ και τους αρχηγούς των Μυστικών Υπηρεσιών, τον ΥΠΕΞ, τον ΥΠΕΘΑ.

Αμέσως μετά συνομίλησε με τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Πούτιν υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης του καθεστώτος της συνθήκης του Μοντρέ, ενώ κατηγόρησε την Ουκρανία για προκλητικές ενέργειες.

Η συνομιλία Πούτιν-Ερντογάν έλαβε χώρα λίγο μετά την ανακοίνωση-επιβεβαίωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να στείλουν –στο πλαίσιο της συνθήκης του Μοντρέ- δύο πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα μέσω των στενών του Βοσπόρου και ότι θα παραμείνουν στον Εύξεινο Πόντο μέχρι το Μάιο.

Πούτιν και Ερντογάν μίλησαν για Συρία, Ντονμπάς, Καραμπάχ καθώς και για την Συνθήκη του Μοντρέ.

Η Ρωσία… υπενθυμίζει σε Τουρκία και ΗΠΑ τη Συνθήκη του Μοντρέ

Γιατί όμως έκανε παρέμβαση ο ίδιος ο Πούτιν για την Συνθήκη του Μοντρέ τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο Πούτιν ζήτησε να μην υπάρξει παραβίαση της Συνθήκης από τους Αμερικανούς!

Και αυτή εδώ η εξέλιξη είναι πραγματικά ανησυχητική καθώς οι Ρώσοι πιστεύουν πως οι Αμερικανοί θέλουν να την παραβιάσουν και να στείλουν ίσως αεροπλανοφόρο ή καταδρομικά στην Μαύρη Θάλασσα.

Παρέμβαση και από το ρωσικό ΥΠΕΞ

Λίγο αργότερα, παρέμβαση πάλι για το ίδιο θέμα έκανε και η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση -με ιδιαίτερη έμφαση στην Τουρκία, αλλά και με φόντο την επικείμενη παρουσία αμερικανικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

«Αντιμετωπίζουμε την εν λόγω Συνθήκη ως κομβικό παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας, ειδικά σε ό,τι αφορά στην ναυσιπλοΐα των πολεμικών πλοίων» υπογράμμισε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

«Η Συνθήκη του Μοντρέ προβλέπει περιορισμούς ως προς το συνολικό τονάζ των πολεμικών πλοίων, που βρίσκονται στην Μαύρη Θάλασσα και οι χώρες τους δεν έχουν ακτές σ’ αυτήν, ως προς τις προθεσμίες παραμονής τους και το είδος του εξοπλισμού τους για ορισμένες κατηγορίες πλοίων. Ρυθμίζει επίσης τους κανόνες διακοίνωσης της εισόδου σε αυτήν. Ο βασικός μηχανισμός της απέδειξε την αποτελεσματικότητά του από την άποψη της διατήρησης της σταθερότητας, της κατοχύρωσης της ασφάλειας στην περιοχή, δοκιμάστηκε στο χρόνο.», επισήμανε η Μ.Ζαχάροβα.

 

Σε κατάσταση πολεμικού συναγερμού και η Βρετανία

Μετά την πυρηνική πρόβα πολέμου από την Γαλλία και τον πυρηνικό συναγερμό στην Ρωσία, τώρα και η Βρετανία βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό.

Πηγές ασφαλείας που μίλησαν στην Daily Mirror αποκάλυψαν πως Διοικητές και ανώτατοι αξιωματούχοι του Whitehall βρίσκονται σε ύψιστο πολεμικό συναγερμό καθώς η Ρωσία βρίσκεται ένα βήμα πριν την πολεμική εμπλοκή.

“Η κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας θα μπορούσε να μετατραπεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο εντός λίγων ημερών καθώς η Ρωσία συγκέντρωσε 100.000 στρατό στα ουκρανικά σύνορα.

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι παρατηρούν την κρίση με μεγάλη ανησυχία.

Η κατάσταση παρατηρείται διαρκώς. Θα την περιγράφαμε ως “ολοένα και αυξανόμενη κρίση”.

Η ανάπτυξη δυνάμεων και εξοπλισμού των ρωσικών ΕΔ στα ουκρανικά σύνορα έχει δημιουργήσει ανησυχία στην Δύση. Σε πολλές χώρες αυτή η ανησυχία είναι τόσο μεγάλη που φέρνουν τα στρατεύματα τους σε κόκκινο συναγερμό

Αυτό ισχύει και για τον βρετανικό Στρατό”.

Δείτε βίντεο. Γεμάτη η γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία.

https://youtu.be/8W4PcpEoqfA

ΑΚΑΜ των ΗΠΑ στο ουκρανικό μέτωπο με το έμβλημα “Ουκρανία ή θάνατος” 

Εκπρόσωποι του γραφείου της Αμυντικού Ακολούθου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ουκρανία πήγαν στη γραμμή αντιπαράθεσης, όπου μίλησαν με τους Ουκρανούς στρατιώτες.

Στη στολή της Αμερικανίδας στρατιωτικού ακολούθου στην Ουκρανία, Μπρίτανι Στιούαρτ, η οποία πήγε στη γραμμή αντιπαράθεσης στο Ντονμπάς, υπάρχει το σύνθημα Ουκρανία ή Θάνατος.

Το κέντρο Τύπου του επιτελείου επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (JF) δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών από την επίσκεψη. Σε κάποιες φωτογραφίες, η ακόλουθος απεικονίζεται με το σήμα της 72ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Μαύρων Ζαπορόζετς του στρατού ξηράς των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, που έχει ένα κρανίο και την επιγραφή “Ουκρανία ή θάνατος”.

 

Πηγή:Warnews247

Βασίλης Καπούλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας