Μέι: «Ας μην προδώσουμε την εμπιστοσύνη του λαού με δεύτερο δημοψήφισμα»

1271
μέι

Την αρχική της θέση, ότι ένα δημοψήφισμα θα σήμαινε προδοσία της εμπιστοσύνης του βρετανικού λαού, πρόκειται να επαναλάβει σήμερα η Τερέζα Μέι στους Βρετανούς βουλευτές ενώ δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από το κόμμα των Εργατικών να φέρει τη συμφωνία για το Brexit στη βουλή πριν από τα Χριστούγεννα.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα κάνει την πρώτη της επίσημη δήλωση στη βουλή σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, την περασμένη εβδομάδα, απ’ όπου γύρισε χωρίς επί της ουσίας πρόοδο για τις νομικές εγγυήσεις σχετικά με το backstop.

«Ας μην προδώσουμε την εμπιστοσύνη του βρετανικού λαού διοργανώνοντας ένα δεύτερο δημοψήφισμα. Ένα νέο δημοψήφισμα θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη ζημιά στην ακεραιότητα της πολιτικής μας ζωής. Πιθανόν δεν θα μας οδηγούσε παραπέρα και θα δίχαζε και πάλι τη χώρα σε μια περίοδο κατά την οποία θα έπρεπε να εργαζόμαστε για να την ενώσουμε», αναμένεται να δηλώσει, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας της που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Το μήνυμα τής Μέι απευθύνεται κυρίως σε βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος και ορισμένους υπουργούς, οι οποίοι εκτιμούν πλέον ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα είναι μονόδρομος στο αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί το βρετανικό κοινοβούλιο έπειτα και από την αιφνίδια αναβολή της ψηφοφορίας την περασμένη εβδομάδα. Ανάμεσά τους και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Τόνι Μπλερ, τον οποίο επέκρινε σφοδρά η Μέι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας