Μείζον πρόκληση: Τουρκική ακταιωρός χτύπησε, προκαλώντας ζημιές, σε σκάφος του Λιμενικού

566
προκαλώντας ζημιές σκάφος του Λιμενικού

Η επιθετική κίνηση της Τουρκίας έγινε ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει στον «εφ’ όλης της ύλης» ελληνοτουρκικό διάλογο και λίγη ώρα πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν.

Επεισόδιο ανάμεσα σε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και σε σκάφος του Λιμενικού, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες ανοιχτά της Λέσβου, όταν το πρώτο παρενόχλησε το σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, προκαλώντας του μικρές υλικές ζημιές προφανώς μετά το χτύπημα που το προκάλεσε. 

Έτσι άμεσα έδωσε η Τουρκία την απάντηση στις σκέψεις του Κ.Μητσοτάκη ότι με την Άγκυρα θα προχωρήσει σε διάλογο. Μάλιστα πριν λίγο στην συνέντευξη που βγήκε στην δημοσιότητα ο πρωθυπουργός συνεχίζει να πιστεύει ότι η ΕΕ θα σταματήσει την Τουρκία και την συμπεριφορά της!

Επίσης περίεργη είναι και η ανακοίνωση του ίδιου του Λιμενικού όταν κάνει αναφορά για παρενόχληση και την ίδια στιγμή να μιλά για υλικές ζημιές.

Τι σημαίνει αυτό; Επέπεσε ή όχι το τουρκικό σκάφος στο ελληνικό; Οι ζημιές έγιναν από μόνες τους;

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 13-06-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νήσου Λέσβου, περιπολικό σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

Με αυτά και με αυτά αύριο αναμένεται η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας