Μάτι: Καταγγελία σοκ αστυνομικού ότι δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι!

918
Μάτι

Μαρτυρία που καταδεικνύει το αλαλούμ που επικρατούσε κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική κατέθεσε ένας από τους αστυνομικούς που έδωσαν μάχη στο σημείο για σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Ο Γιώργος Βαχλιώτης βρέθηκε στην κόλαση, βοήθησε και προσπάθησε για ώρες, εγκλωβισμένος και ο ίδιος στη φωτιά. Τα μέσα όμως που είχε ο ίδιος και οι συνάδελφοί του ήταν ανύπαρκτα. Όπως καταγγέλλει στον ΑΝΤ1, οι ασύρματοι της αστυνομίας δεν λειτουργούσαν τις κρίσιμες ώρες, ενώ από την άλλη έφταναν πυροσβεστικά από την Κινέτα χωρίς νερό που δεν μπορούσαν να ανεφοδιαστούν, καθώς οι κρουνοί δεν λειτουργούσαν.

«Αντιληφθήκαμε ότι δεν λειτουργούσε ούτε ο αναλογικός ούτε ο ψηφιακός ασύρματος. Προσπαθούσαμε να καλέσουμε το κέντρο, για να δούμε που είναι η φωτιά, αλλά δεν υπήρχε επικοινωνία». Οι αστυνομικοί μιλούσαν μέσω κινητών τηλεφώνων και φώναζαν ο ένας στον άλλο, για το πώς έπρεπε να κινηθούν στην περιοχή, καθώς το νέο σύστημα επικοινωνίας ήταν απενεργοποιημένο.

«Γενικότερα υπάρχουν προβλήματα και οι συνδικαλιστικές μας ενώσεις φωνάζουν για το σύστημα. Είχαμε προειδοποιήσει ότι θα θρηνήσουμε νεκρούς και πράγματι επιβεβαιωθήκαμε με το πιο τραγικό σενάριο» λέει ο Γιώργος Βαχλιώτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας