Λιβύη: Τουρκική αεροπορική επίθεση κατά LNA(Χ.Χαφτάρ) αναχαιτίστηκε από ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα

21279
λιβύη

Διασταυρωμένες πληροφορίες από ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στις 18 Απριλίου τουρκικά μαχητικά F-16, τα οποία μετείχαν σε άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο επιχείρησαν αιφνιδιαστική επίθεση κατά του προελαύνοντος προς Τρίπολη στρατού του Χ. Χαφτάρ (LNA), παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο της Λιβύης.

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες 4 ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir-S που ανήκουν στον LNA, τέθηκαν σε επιφυλακή και προειδοποίησαν με κατάρριψη τα τουρκικά μαχητικά, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι πιλότοι να τραπούν άρον-άρον σε φυγή.

Η σύγκρουση στη Λιβύη, που παίρνει όλο και περισσότερο τον χαρακτήρα αναμέτρησης ανάμεσα στην Τουρκία και στον LNA των Χαλίφα Χαφτάρ και Ακίλα Σάλεχ έχει όλο και πιο έντονη ευρύτερη στρατηγική σημασία, αφού από την έκβασή της θα κριθούν πάρα πολλά για τις εξελίξεις , τον έλεγχο και τα κυριαρχικά δικαιώματα στη νευραλγική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Το κωμικοτραγικό στην υπόθεση είναι ότι για άλλη μια φορά η Ελλάδα, αγόμενη και φερόμενη από τις ευρωενωσιακές γαλλο-ιταλικές δυνάμεις, βρίσκεται στη λάθος πλευρά αυτής της σύγκρουσης και συγκεκριμένα βάζει η ίδια το σκοινί στο λαιμό της, συρόμενη πίσω από την πλευρά Σάρατζ, του οποίου συνεχίζει να αναγνωρίζει την κυβέρνηση ως νόμιμο εκφραστή της Λιβύης, παρά το γεγονός ότι πίσω από τον Σάρατζ η Μουσουλμανική Αδελφότητα και το Ισλαμικό Χαλιφάτο και ο ίδιος έχει υπογράψει και στηρίζει σθεναρά του Τουρκολυβικό Μνημόνιο σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Το επίσης κωμικοτραγικό είναι  ότι η Ελλάδα αποφάσισε να συμμετάσχει στην Ευρωενωσιακή επιχείρηση “Irini“, η οποία έχει ως στόχο να παραδώσει τη Λιβύη στον Ιταλο-Γαλλικό έλεγχο και να αναχαιτίσει την επιρροή της Ρωσίας σε αυτή τη χώρα και όχι βέβαια να αποκρούσει τις αποστολές οπλισμού προς την Τρίπολη από την πλευρά της Άγκυρας, αποστολές οι οποίες, εξάλλου, γίνονται σωρηδόν κάτω από τα μάτια των Βρυξελλών και του ΝΑΤΟ από την Τουρκία προς την κυβέρνηση Σάρατζ.

Η Iskra θα αναφερθεί αναλυτικότερα στην επιχείρηση-παγίδα για τα ελληνικά συμφέροντα την οποία αντιπροσωπεύει η Ευρωατλαντική επιχείρηση με το εύηχο όνομα “Irini“.


Κ.
Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας