Λεφτά όντως υπάρχουν! Έκθεση Κομισιόν: 63δις σε offshore οι Έλληνες επιχειρηματίες

1891
έκθεση

To τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει την Κομισιόν είναι να αποκαλύψει τους μεγαλοσχήμονες και τα μυθώδη ύψη των κεφαλαίων τους που έχουν καταχωνιάσει σε φορολογικούς παραδείσους.

Έστω, όμως και για τα μάτια του κόσμου δεν μπορεί παρά να φέρει στο φως κάποια ελάχιστα από τα αστρονομικά ποσά, συνήθως μαύρο, παράνομο και αφορολόγητο χρήμα, που η υψηλή και μεσαία τάξη στις ευρωπαϊκές χώρες έχουν φυγαδεύσει στις κρύπτες των offshore εταιριών.

Μπορεί η Ελλάδα να είναι ουραγός από οικονομική και κοινωνική άποψη στη Ευρώπη αλλά είναι 5η στη λίστα της Κομισιόν σε κρυμμένα κεφάλαια στις offshore εταιρίες.

Η φτώχεια της Ελλάδας και των πολιτών της, πέραν των άλλων, είναι και προϊόν καταλήστευσης από τα κατεστημένα οικονομικά και πολιτικά κέντρα της χώρας, που κατέχουν περίοπτη θέση στην τοποθέτηση των “κλοπιμαίων“, στα καταφύγια των offshore εταιριών των εξωτικών παραδείσων.

Μία σημαντική αν και όχι ιδιαίτερα αποκαλυπτική έκθεση της γενικής διεύθυνσης φορολογίας και δασμών της ευρωπαϊκής επιτροπής, η οποία περιλαμβάνει άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν και στην Ελλάδα, πέρασε στα «ψιλά».

Η έκθεση της γενικής διεύθυνσης φορολογίας και δασμών της Κομισιόν, στοιχεία της οποίας δημοσιεύθηκαν στο «Βήμα της Κυριακής», παρουσιάζει το 1,5 τρισ. ευρώ που φυλάσσουν σε  offshore οι πολίτες των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες βρίσκονται στην 5η θέση, έχοντας αποθησαυρίσει 63 δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικούς παραδείσους και «προηγούνται» των Ιταλών και Ισπανών. Πρώτοι στη λίστα είναι οι Γερμανοί, οι οποίοι έχουν σε υπεράκτιες εταιρείες περί τα 330 δισεκατομμύρια ευρώ, με δεύτερους τους Γάλλους με 277 δισεκατομμύρια ευρώ και τρίτους τους Βρετανούς με 218.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας