Συρία : Ο εφιάλτης των τζιχαντιστών ξαναγεννιέται–Έχουν δραπετεύσει πάνω από 785

814
τζιχαντιστών

Ο εφιάλτης του ISIS, τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ διατείνεται ότι έχει κερδίσει ολοσχερώς, αναζωπυρώνεται πάνω από την Ευρώπη τη στιγμή που η τουρκική επιχείρηση «πηγή ειρήνης» στη Συρία, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για πέμπτη συνεχόμενη μέρα.

Εκατοντάδες τζιχαντιστές του ISIS785 τον αριθμό- απέδρασαν από στρατόπεδο όπου κρατούνταν στη βόρεια Συρία μετά από τουρκικό βομβαρδισμό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλείται την κουρδική διοίκηση.

Η τελευταία, αναφερόμενη στους συμμάχους της Τουρκίας αντάρτες του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι «μισθοφόροι» επιτέθηκαν κατά της φρουράς του στρατοπέδου στην πόλη Άιν Ίσα όπου κρατούνταν “στοιχεία του Ισλαμικού Κράτους” και άνοιξαν τις πύλες.

Την ίδια στιγμή, σε άλλο στρατόπεδο, που φρουρούσαν μαχητές των υπό κουρδική ηγεσία «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» στη βόρεια Συρία, κατάφεραν να αποδράσουν γύρω στις 100 «νύφες του ISIS» και τα παιδιά τους.

Στις εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, διακεκριμένοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν πως απεικονίζονται οι τζιχαντιστές τη στιγμή που δραπετεύουν.

Επικαλούμενος πηγές στην Άιν Ίσα, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων -μιας γνωστής αντικαθεστωτικής οργάνωσης που εδρεύει στη Βρετανία – είπε ότι στο εσωτερικό του στρατοπέδου, απ’ όπου διέφυγαν οι «νύφες του ΙSIS» και όπου φιλοξενούνται χιλιάδες εκτοπισμένοι, υπήρχε ένα «καθεστώς αναρχίας». Νωρίτερα η κουρδική διοίκηση στα βόρεια της Συρίας είχε δηλώσει ότι μερικά μέλη οικογενειών τζιχαντιστών του ISIS κατάφεραν να διαφύγουν από το στρατόπεδο, μετά από βομβαρδισμό τουρκικών και των συριακών ανταρτικών δυνάμεων, που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.

Ένας αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δήλωσε ότι δεν διαθέτουν πλέον επαρκείς δυνάμεις για τη φύλαξη του στρατοπέδου καθώς πολλοί από τους φρουρούς έχουν μετακινηθεί στα βόρεια για να αποκρούσουν την εισβολή των Τούρκων και των συμμάχων τους.

Οι Κούρδοι ζητούν από τις ΗΠΑ να κλείσει τον εναέριο χώρο στα τουρκικά αεροσκάφη
Εξάλλου οι ΣΔΔ, αραβοκουρδική συμμαχία με βασική συνιστώσα την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), απηύθυναν έκκληση στην Ουάσινγκτον να «κλείσει τον εναέριο χώρο» στα τουρκικά αεροσκάφη. Οι Κούρδοι, που έκαναν λόγο για «πισώπλατη μαχαιριά», κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι τους «εγκατέλειψαν», αποσύροντας τους στρατιωτικούς τους από τις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας στις οποίες εισέβαλε κατόπιν ο τουρκικός στρατός και οι σύροι αντικαθεστωτικοί του ΕΣΣ που τον υποστηρίζουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας