ΛΑ.Ε: 74 χρόνια απ’την μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

728
προτάσεις

Η Λαϊκή Ενότητα για την επέτειο της 9ης Μαΐου, της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

74 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον τερματισμό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Η Λαϊκή Ενότητα τιμά όλους τους αγωνιστές και όλες τις αγωνίστριες που έδωσαν τη ζωή του, αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, διώχθηκαν και πολέμησαν ενάντια στο ναζισμό, τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Η Λαϊκή Ενότητα αποτίει φόρο τιμής στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ, που αποτέλεσαν λαμπρό παράδειγμα ηρωισμού και αυταπάρνησης, πολεμώντας ταυτόχρονα τους ναζιστές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Η 9η Μαΐου είναι ημέρα αφιερωμένη στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών απέναντι στο τέρας του ναζισμού και του φασισμού. Δεν είναι η «μέρα της Ευρώπης», όπως ματαίως αλλά και προκλητικά επιχειρεί να τη μετονομάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιχειρώντας να υποβαθμίσει τη συμμετοχή της τότε Σοβιετικής Ένωσης και του Κόκκινου Στρατού στη συντριβή των ναζιστών και των φασιστών αλλά και τον ρόλο των ίδιων των λαών που αντιστάθηκαν ενάντια στα τέρατα του φασισμού και του ναζισμού, γνήσια «τέκνα» του καπιταλισμού, στον οποίο ομνύει και πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα σύγχρονα διευθυντήρια των Βρυξελλών.

Η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών είναι επίκαιρη και σύγχρονη, θα συνεχίσει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους λαούς και φάρο για τον συνεχή και αδιάκοπο αγώνα, αγώνα ενάντια σε καθετί που είναι σε βάρος των λαών, όπως είναι τα προγράμματα λιτότητας, τα μνημόνια, η εξαθλίωση και η φτώχεια των λαών.

Η 9η Μαΐου είναι μία από τις ημέρες εκείνες που συμβολίζουν και αποτυπώνουν με τον πιο αληθινό και πραγματικό τρόπο τη λαϊκή αντίσταση.

Τιμούμε το ηρωικό παρελθόν, επιδιώκουμε ένα καλύτερο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας