ΛΑ.Ε Θεσ/νικης: Τρ.Πειραιώς και Κυβέρνηση “ξεφορτώνονται” προσωπικό και κόκκινα δάνεια

1340
πειραιώς

Η ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ,

ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ» ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ,

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ

 

Σαν καλοσυγχρονισμένη ορχήστρα,

Την ίδια ώρα που ο κ. Δραγασάκης «βομβάρδιζε» τη Βουλή τονίζοντας την προσοχή την οποία θα πρέπει να επιδείξουμε στα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών, διότι «αν δεν το προσέξουμε μπορεί να οδηγήσουμε τις τράπεζες να ζητήσουν νέα κεφάλαια και μπορεί να κληθεί πάλι να τα βάλει ο Έλληνας φορολογούμενος»,

Η Διοίκηση της Τρ. Πειραιώς, ενημέρωνε τα στελέχη της, και κατόπιν όλο το προσωπικό της, ότι προτίθεται να πωλήσει σε funds τα «κόκκινα» δάνειά της, με ταυτόχρονη μεταφορά και του σχετικού προσωπικού σ΄ αυτά ή πιθανόν σε εργολαβικές εταιρείες. Με ποιες εργασιακές σχέσεις άραγε; Για πόσο χρονικό διάστημα; Με ποια εργασιακή προοπτική; Με τι διασφαλίσεις;

Αποδεικνύεται ότι οι μνημονιακές πολιτικές (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ), στη βάση των οποίων έγιναν τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, σχεδιασμένες από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, για τις οποίες πλήρωσε πάνω από 73 δις ευρώ σε χρήμα και εγγυήσεις ο εξαθλιωμένος ελληνικός λαός, απέτυχαν παταγωδώς να «διασώσουν» τις τράπεζες, και να δώσουν ανάσα στην οικονομία της χώρας.

Αντί λοιπόν ο κ. Δραγασάκης να κάνει σκληρή αυτοκριτική, αφού αυτός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, επιχειρεί, σείοντας τη δαμόκλειο σπάθη μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης,  να διεγείρει τον κοινωνικό αυτοματισμό, δηλαδή να στρέψει ενάντια στους φτωχοποιημένους δανειολήπτες, όσους δεν έχουν οφειλές σε τράπεζες, και να περάσει έτσι, με μεγαλύτερη ευκολία, και την τέταρτη (άμεση ή έμμεση) ανακεφαλαιοποίηση, αλλά και τις απολύσεις 10.000 τραπεζοϋπαλλήλων ως το 2021, όπως έχει υποσχεθεί στους «δανειστές».

Η Τρ. Πειραιώς, γνωστή για τη σωρεία των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας και πρώτων κατοικιών πτωχευμένων νοικοκυριών, ακολουθεί απέναντι στο προσωπικό της την ίδια ανάλγητη πολιτική, με διώξεις προκειμένου να φύγουν με «εθελούσια» έξοδο, με «προτάσεις» για «δωρεάν» παροχή εργασίας, με την εφαρμογή «εθελοντικής» άδειας άνευ αποδοχών και «εθελοντικής» μερικής απασχόλησης κάθε μήνα, τώρα με απόσχισή τους από τον κλάδο των τραπεζ/λων και «μεταφορά» τους στα funds, και ότι άλλο μπορεί να εφεύρει ανθρώπου νους.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει την Τρ. Πειραιώς, για τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της – δηλώνοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων για την απόκρουσή τους –  και για τους αθρόους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών και περιουσιών στους οποίους προβαίνει.

Καλεί την κυβέρνηση και την αρμόδια Υπουργό Εργασίας κα Αχτσιόγλου, αντί να ωραιοποιούν την κατάσταση στους εργασιακούς χώρους, να παρέμβουν άμεσα, ήδη από χθες, για να αποτρέψουν τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της Τρ. Πειραιώς, που μόνον σε καθεστώς δουλοπαροικίας συναντώνται!

Η Λαϊκή Ενότητα, δηλώνει για μια ακόμη φορά, ότι  αγωνίζεται για τράπεζες υπό δημόσια ιδιοκτησία, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, θέση η οποία, δικαιώνεται όλο και περισσότερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας