ΛΑ.Ε Θεσ/νικης: Κάλεσμα σε αντιπολεμική διαδήλωση 14/9-19:00 στο Λιμάνι

1336
καταγγελία

Ανοιχτά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, και στα πλαίσια της 83ης ΔΕΘ, που έχει ανακηρύξει τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας η ναυαρχίδα του 6ου αμερικανικού στόλουUSS Mount Whitney, η οποία ήρθε για να συμβολίσει με στρατιωτικούς όρους την επικυριαρχία των ΗΠΑ στη ΔΕΘ, και τον ευρύτερο Αμερικανικό και Νατοϊκό σχεδιασμό για την ιμπεριαλιστική κηδεμόνευσή τους στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Επικυριαρχία, που ενισχύεται με τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, και με την επέκταση και ενίσχυση των βάσεων στη χώρα μας, όπως στη Λάρισα με τα drones MQ-9, στην Αλεξανδρούπολη με τα αμερικάνικα ελικόπτερα, στην Ανδραβίδα όπου θα σταθμεύουν τα F-16, στην ενίσχυση των βάσεων της Σούδας, και, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, τη δημιουργία βάσης στην Κάρπαθο, στην οποία θα σταθμεύουν τα πολεμικά αεροσκάφη F-22 Raptor, ενώ θα εγκατασταθεί και πυραυλική «προστασία» με συστοιχίες Patriot.

Αναμφισβήτητα, οι Αμερικανονατοϊκές επεμβάσεις προωθούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, στηρίζουν αντιδημοκρατικά καθεστώτα σε πολλές χώρες, όπως έκαναν και στη χώρα μας με την 7χρονη δικτατορία. Προκαλούν αιματηρούς πολέμους, ενισχύουν το ανεξέλεγκτο κυνήγι των εξοπλισμών, θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη. Τα Βαλκάνια και η ευρύτερη Μέση Ανατολή αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και του τυχοδιωκτισμού τους.

Σήμερα, τίθεται ως βασική προτεραιότητα, ο αγώνας για την ειρήνη, εναντίον των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αντιδραστικών εθνικισμών.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης συμμετέχει και καλεί στη σημερινή, Παρασκευή 14/9, αντιπολεμική συγκέντρωση στην Κεντρική Είσοδο του Λιμανιού (Κουντουριώτου και Ι. Δραγούμη), στις 7.00΄μ.μ., την οποία διοργανώνουν Συλλογικότητες και Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.

  • Την μη επέκταση του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια.

  • Απομάκρυνση των αμερικανικών βάσεων από την Ελλάδα.

  • Απεμπλοκή του ΝΑΤΟ από το προσφυγικό και τον έλεγχο του Αιγαίου.

  • Απεγκλωβισμό της χώρας μας από τον ανταγωνισμό των εξοπλισμών.

  • Κανένας Έλληνας φαντάρος να μην βρίσκεται εκτός συνόρων.

  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τη στρατιωτική συμμαχία με Ισραήλ και Αίγυπτο.

  • Ελλάδα ανεξάρτητη και ειρηνική με κυρίαρχο το λαό της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας