ΛΑ.Ε Θεσ/νίκης: H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργεί τη συλλογική σύμβαση στο Κ.Θ.Β.Ε

1251
κθβε

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας Α΄ Θεσσαλονίκης, παραβρέθηκε σήμερα, Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η  Αντιπροσωπευτική Επιτροπή των Ηθοποιών του ΚΘΒΕ, προκειμένου να γνωστοποιήσει τους λόγους για τους οποίους οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις και μάλιστα εν μέσω της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στη συνέντευξη τύπου τέθηκαν εκ μέρους της Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής των Ηθοποιών του ΚΘΒΕ εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα, που έχουν άμεση σχέση με την ίδια την λειτουργία του ΚΘΒΕ και επικεντρώθηκαν στο μείζονος σημασίας ζήτημα, της άρνησης της υπογραφής της οικείας συλλογικής σύμβασης εργασίας από τη Διοίκηση του ΚΘΒΕ.

Τονίστηκε ακόμα η διαδικασία των αλλεπάλληλων καθυστερήσεων, των παλινωδιών, της συκοφάντησης αλλά και της παραπληροφόρησης του κοινού από τη Διοίκηση, την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΚΘΒΕ και την πολιτική ηγεσία, σε βάρος των ηθοποιών του ΚΘΒΕ, οι οποίοι απαιτούν το αυτονόητο: την υπογραφή της συλλογικής τους σύμβασης, χωρίς την προσθήκη όρων από μνημονιακούς νόμους.

Με την άρνησή της να υπογράψει τη συλλογική σύμβαση εργασίας των Ηθοποιών του ΚΘΒΕ, και κυρίως με την επιμονή της να επιβάλει σ΄ αυτήν τους μνημονιακούς νόμους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποδεικνύει περίτρανα, ότι η «έξοδος» από τα μνημόνια είναι λόγια χωρίς περιεχόμενο, αφού οι μνημονιακοί νόμοι «ζουν και βασιλεύουν». Και μάλιστα, στο πολύπαθο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, όπου δίνει ένα ακόμη κτύπημα στους ηθοποιούς του ΚΘΒΕ, υποβαθμίζοντας και εξοντώνοντας επί της ουσίας, ένα πολύτιμο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο επί χρόνια, εργάζεται υποδειγματικά και έχει παράγει εξαιρετικό πολιτιστικό έργο, στη Θεσσαλονίκη,  στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και διεθνώς. Πολύ περισσότερο, υπονομεύει τη λειτουργία του ίδιου του Κρατικού Θεάτρου Β.Ε., το οποίο διαχρονικά έχει προσφέρει πολύτιμο και απαραίτητο για τη χώρα μας έργο στον τομέα του πολιτισμού.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης καλεί το Υπουργείο Εργασίας, να σταματήσει να παριστάνει τον αφανή ενορχηστρωτή, και να παρέμβει άμεσα για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας των ηθοποιών του ΚΘΒΕ, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των ηθοποιών, και το ΚΘΒΕ να συνεχίσει απρόσκοπτα το τόσο κρίσιμο και πολύτιμο έργο του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας