Λαϊκό Αριστερό Μέτωπο Πολιτών

1966

Σήμερα, μετά και από τα απογοητευτικά αποτελέσματα, που είχε η Αριστερά στο σύνολο της, τόσο στις εκλογές  για την Ευρωβουλή, όσο στις Εθνικές και στις Αυτοδιοικητικές, αντί να ακούσει το συναγερμό που πυροδότησε ο Ελληνικός λαός με τις πολιτικές του πράξεις, φαίνεται σαν να μην άκουσε, σαν να μην κατάλαβε τίποτε.

Μετά από δέκα(10) χρόνια μνημονίων που επιβλήθηκαν στην πατρίδα μας από τους ξένους, φυσικά με τη συμμετοχή και την πλήρη υποταγή όλων των μνημονιακών κομμάτων, κυβερνήσεων και βουλευτών, η επικράτηση της αστικής τάξης της χώρας μας , όπως αυτή εκφράζεται πολιτικά σε όλα τα επίπεδα, είναι πλέον για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση καθολική.

Στα δέκα (10) αυτά χρόνια επιβολής των μνημονίων , η κατάσταση του εργαζομένου λαού χειροτέρεψε δραματικά και οδηγήθηκε βίαια  στη φτωχοποίηση. Οι εργασιακές σχέσεις κυρίως στον ιδιωτικό αλλά και στο Δημόσιο τομέα αποδιαρθρώθηκαν πλήρως προς όφελος του κεφαλαίου και τώρα οι εργαζόμενοι δίνονται βορά στις ορέξεις του. Η δημόσια και ιδιωτική περιουσία ξεπουλιέται. Τα τραπεζικά δάνεια πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές στα διάφορα funds σε πακέτα, ενώ την ίδια στιγμή, μνημονικές κυβερνήσεις, βουλευτές  και τραπεζίτες, δεν επιτρέπουν την αγορά των ίδιων δανείων από τους δανειολήπτες, στις ίδιες τιμές πώλησης των πακέτων. Η χώρα δέθηκε ασφυκτικά στον Ευρωπαϊκό και Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό και έχει υποθηκευτεί για  πολλές γενιές ακόμη.

Ο μοναδικός “αγώνας” που δίνουν τα μνημονιακά – αστικά κόμματα είναι αυτός για την κατάκτηση της νομής της εξουσίας.

Τον Ελληνικό λαό όμως δεν τον ενδιαφέρει το service της πολιτικής αυτών των κομμάτων, αφού όλα είναι πρόθυμα αρμέγοντας τον, να στηρίξουν το κεφάλαιο.

Σήμερα η Αριστερά είναι παρατηρητής των πολιτικών εξελίξεων, φτάνοντας μέχρι τη διαπίστωση τους, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει ουσιαστικά και με αξιοπρέπεια. Το πολύ πολύ να δούμε μια μικρή ομάδα πολιτών να διαμαρτύρεται για κάτι ή να εκδοθεί μια ανακοίνωση- καταγγελία.

Οφείλουμε όλοι μας να βοηθήσουμε να ανασυγκροτηθεί η Αριστερά, για να γίνει ορατή και υπολογίσιμη δύναμη ανατροπής. Να κάνουμε το μεγάλο βήμα, με συντροφικότητα, με αλληλεγγύη και με σεβασμό στην ιστορία που μας ανήκει. Ο δογματισμός, ο σεχταρισμός, ο  “εμφύλιος πόλεμος” και άλλοι παράγοντες μας οδήγησαν στην ήττα. Η συνέχιση από εμάς, της προβολής της κομματικής καθαρότητας του καθενός μας στους αγώνες, είναι αδιέξοδη.

Το κάθε οργανωμένο ρεύμα της Αριστεράς δεν θα πρέπει να ακολουθήσει την αδιέξοδη πεπατημένη, δηλαδή συνδιάσκεψη- συνέδριο- απόδοση ευθυνών, εκλογή “νέων” οργάνων και “νέων” προσώπων. Εάν συμβεί αυτό, πολύ φοβάμαι ότι το μοναδικό αποτέλεσμα θα είναι η περεταίρω συρρίκνωση και ο οργανωτικός αφανισμός τους.

Το ζητούμενο θα πρέπει να είναι η δημιουργία τώρα ΛΑΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ανά Νομό της πατρίδας μας. Τα μέτωπα αυτά θα προκύψουν από την ανάγκη ανάδειξης και αγωνιστικής διεκδίκησης για την προώθηση και επίλυση τοπικών προβλημάτων και θα αποτελέσουν την βάση πάνω στην οποία θα δημιουργηθεί το Πανελλαδικό Αριστερό Μέτωπο.

Η κομμουνιστική Αριστερά και η ανυπότακτη αριστερά πρέπει να προσπαθήσουν και να επιδιώξουν, θέτοντας ως κύριο και πρωταρχικό στόχο, τη δημιουργία του ΜΕΤΩΠΟΥ σε κάθε Νομό της πατρίδας μας.

Σημαντική ίσως και καθοριστική συμβολή στη δημιουργία του, έχουν οι δικές μας Αυτοδιοικητικές παρατάξεις, τα τοπικά κινήματα, οι σύλλογοι και οι πολίτες.

Η δράση των ΜΕΤΩΠΩΝ θα επικεντρωθεί στα τοπικά προβλήματα (  για την Κέρκυρα πχ εξόρυξη υδρογονανθράκων, διαχείριση απορριμμάτων, προστασία δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, αιγιαλοί, παραλίες, νερό, υγεία κτλ.).

Με δημοκρατικές διαδικασίες συμμετοχής της κοινωνίας – λαϊκές συνελεύσεις- θα τα αναδείξουν, θα προτείνουν λύσεις και θα αγωνιστούν για να  συνειδητοποιήσει η πλειοψηφία των πολιτών ότι ο δρόμος της επίλυσης και των τοπικών προβλημάτων, περνά μέσα από τη σύνδεση τους με τους αγώνες του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της πολιτικής του αστικού συστήματος.

ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΛΑΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, θα συμμετέχουν στις εκλογές των Δήμων και των Περιφερειών, θέτοντας θέμα ανατροπής του σημερινού πολιτικού μοντέλου της αυτοδιοίκησης (Καλλικράτης, Κλεισθένης κτλ) επιδιώκοντας στην πράξη, την οικοδόμηση μιας Αυτοδιοίκησης προς όφελος της κοινωνίας.

Καμιά αστική κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί με την πλειοψηφία των Δήμων στο ΛΑΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΛΙΤΩΝ .

Η παραπάνω δράση τους, σε κάθε Νόμο της πατρίδας μας, θα μας οδηγήσει νομοτελειακά στη δημιουργία του Πανελλαδικού Αριστερού Μετώπου. Ενός μετώπου που θα υπερβεί τις συμβιβασμένες και βολεμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Ενός μετώπου που στον πυρήνα του θα έχει την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών και των ανυπότακτων αριστερών.

Αυτό το μέτωπο, με τη γερή πλέον οργανωτική του δομή, της Δημοκρατικές του διαδικασίες και το πρόγραμμα του, θα αγωνιστεί για να αποκτήσει ουσιαστικά ερείσματα στην εργατική τάξη, στην αγροτιά, στα φτωχά μικρομεσαία στρώματα, στους νέους και τις νέες και θα θέσει εξαρχής θέμα αμφισβήτησης και ανατροπής του αστικού πολιτικού συστήματος και των συμμάχων του.

Ποιος όμως θα πάρει την πρωτοβουλία? Όποιος και να την πάρει όλοι πρέπει να είμαστε παρόντες.

Την πρωτοβουλία ενωτικών δραστηριοτήτων και αγώνων, σε κάθε νομό της πατρίδας μας, θα πρέπει να την αναλάβουν οι κομμουνιστές και οι ανυπότακτοι αριστεροί που βρίσκονται στις αριστερές Αυτοδιοικητικές παρατάξεις. Οι κομμουνιστές που ενεργοποιούνται στα τοπικά κινήματα, στους συλλόγους, σε πρωτοβουλίες πολιτών ή είναι ανένταχτοι.

Οι κομμουνιστές οφείλουν να πρωτοστατήσουν για το άνοιγμα του διαλόγου στην κοινωνία που βιώνει τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό και με τη δράση τους και τους αγώνες τους να δείξουν το δρόμο στις σημερινές κομματικές ηγεσίες που συνεχίζουν να κρατούν, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης για την αριστερά και το λαό μας, στην κατάψυξη- εάν δεν την υποτιμούν, την χλευάζουν και την απαξιώνουν συνειδητά- οποιαδήποτε ενέργεια η δράση του λαού μας στοχεύει στην κοινωνική συμμαχία των πολιτών.

Δεν υπάρχει χρόνος για καμιά καθυστέρηση. Αυτόν τον αγώνα στην Αριστερά για την ίδια την Αριστερά και επομένως για τον λαό μας θα πρέπει να τον δώσουμε οργανωμένα, με ευθύνη, με συντροφικότητα, με αλληλεγγύη και με σεβασμό στη διαφορετικότητα.

 

  • Εμπρός λοιπόν για την Κοινωνική Συμμαχία των Πολιτών σε κάθε Νομό της πατρίδας μας με στόχο τη δημιουργία του Λαϊκού Αριστερού Μετώπου Πολιτών.
  • Εμπρός για τη δημιουργία του Πανελλαδικού Αριστερού Μετώπου.

 

 Νίκος Σαμοΐλης, Χημικός

Κέρκυρα  29/10/2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας