Λαφαζάνης (AtticaTV) για πολιτικές εξελίξεις, για Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου, Ρωμανιά, συνεργασίες

3080
λαφαζάνης

Παν. Λαφαζάνης:”Έστω και στο και πέντε καλώ όλο το αριστερό, προοδευτικό, πατριωτικό, δημοκρατικό αντιμνημονιακό φάσμα σε ένα πλατύ πολιτικό και εκλογικό μέτωπο με συλλογική ηγεσία. Ο κατακερματισμός και οι διαιρέσεις ευνοούν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και την ακροδεξιά, που τρίβουν τα χέρια τους“.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι ο ίδιος ως παραστατικό δείγμα των προθέσεων του, “δίνει λευκό χαρτί σε όλο το εύρος των δημοκρατικών αντιμνημονιακών και αντισυστημικών δυνάμεων με την υπογραφή του στο κάτω μέρος του και ας βάλουν αυτές από πάνω τους όρους και τις προϋποθέσεις που θεωρούν αναγκαίες για μια πολιτική και εκλογική συνεργασία. Θεωρώ ότι θα τοποθετηθούν, εφόσον έχουν ενωτική βούληση, με λογική και μέτρο”.

Σφοδρά «πυρά» εναντίον του Αλέξη Τσίπρα αλλά και της ΝΔ εξαπέλυσε ο γραμματέας του Π.Σ. της «Λαϊκής Ενότητας», Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην εκπομπή «Εμπράκτως», στην τηλεοπτική συχνότητα του AtticaTV και στους δημοσιογράφους Γιάννη Μακρυγιάννη και Σωσώ Χονδρογιάννη.

Κληθείς να σχολιάσει το επιχειρούμενο άνοιγμα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ προς στελέχη της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας, ο κ. Λαφαζάνης ήταν άκρως καυστικός: «Δεν υπάρχει κανένα άνοιγμα. Αυτό που παρατηρώ είναι μια πολιτική διαφθορείου, ένας απίστευτος εκμαυλισμός της κατεστημένης πολιτικής τάξης». Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε στηλίτευσε ιδιαίτερα την επιλογή και απόφαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Θεοχαρόπουλος εξύβριζε μέχρι πρότινος τον Αλέξη Τσίπρα και συλλήβδην τον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε στον κ. Θεοχαρόπουλο βουλευτική καρέκλα και αυτός μιμούμενος τον μέντορα του, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος πήρε υπουργική καρέκλα, προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Λαφαζάνης συνέχισε τη δριμεία κριτική, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί αριστερή δύναμη. Έχει μεταλλαχθεί σε βάθος και έχει εξελιχθεί στη χειρότερη δυνατή εκδοχή του ΠΑΣΟΚ», ενώ πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να βάλει φρένο στο νεοφιλελευθερισμό, γιατί είναι η ίδια που εφαρμόζει μια πιο ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, ξεπουλώντας τα πάντα στη χώρα».

Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε έκανε λόγο επίσης για πολιτική υποτέλεια της χώρας μας στη γερμανοαμερικανοκρατία, χαρακτήρισε δε τον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, ως  υπερπρωθυπουργό, «αφού αυτός είναι που κάνει κουμάντο στη χώρα και ελέγχει τα νευραλγικά υπουργεία».

ΡΗΞΗ ΜΕ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ Ε.Ε.

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση ακόμα και από αυτή κατά τις περιόδους της τυπικής εφαρμογής των μνημονίων, φέρνοντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα το νέο νόμο για την μη προστασία της πρώτης κατοικίας, την επικείμενη μείωση του αφορολόγητου και τα δεσμευτικά για δεκαετίες πρωτογενή υπερπλεονάσματα, ενώ την ίδια ώρα η χώρα δεν έχει τα χαμηλά επιτόκια των μνημονιακών προγραμμάτων και δανείζεται ληστρικά με 4% στο δεκαετές. Πώς θα αντέξει η ελληνική οικονομία, όταν οι ρυθμοί ανάπτυξής της είναι χαμηλοί; Με τις πιέσεις και δεσμεύσεις που έχουμε, το δυσβάσταχτο χρέος και παραμένοντας εντός του ευρώ, η Ελλάδα θα είναι σε αέναη στασιμότητα ή σταμιμοανάπτυξη».

Παράλληλα, επανέλαβε την πρόταση της «Λαϊκής Ενότητας» για αντίσταση στη ΕΕ, έξοδο από την ευρωζώνη, επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και αποδέσμευση από ΕΕ, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει εντός ευρώ και “ενιαίας αγοράς”.

ΚΑΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΠΕΡΙ “ΡΙΦΙΦΙ”

Ο Παν. Λαφαζάνης στην συνέχεια καυτηρίασε το γεγονός ότι και ο Γ. Βαρουφάκης μιλώντας για το λεγόμενο “ριφιφί στο Νομισματοκοπείο” είπε, ως συνήθως, σωρεία από ανακρίβειες και ψεύδη.

Ο Παν. Λαφαζάνης επέκρινε ειδικότερα το γεγονός ότι ο Βαρουφάκης υιοθέτησε την άποψη ότι αποτελεί “ριφιφί” προς την ΕΚΤ, ο δανεισμός τον Ιούλιο του 2015, με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου και με το επιτόκιο της ΕΚΤ, του ελληνικού δημοσίου με μέρος των αποθεματικών των 22 δις. που είχε αποθηκεύσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο δίκτυο της Τράπεζας Ελλάδας”.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι “ριφιφί” και ωμό εκβιασμό σε βάρος της χώρας έκανε τότε η ΕΚΤ καταδικάζοντας στην πείνα τον ελληνικό λαό. Τα 22 δις στον δίκτυο της Τράπεζας Ελλάδας είχαν αποθηκευτεί για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης ρευστότητας στην οικονομία. Αυτήν την έλλειψη ρευστότητας, πρότεινα να καλύψει νομίμως η κυβέρνηση με μέρος των αποθεματικών των 22 δις, προκειμένου, ταυτόχρονα, αυτή η ρευστότητα να αξιοποιηθεί ως γέφυρα για το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα. Αυτός ήταν τότε ο μόνος τρόπος για να μην υποκύψει η Ελλάδα στον εκβιασμό, για να τιμήσει το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και να αποφύγει την καταστροφή του τρίτου μνημονίου”.

Δυστυχώς, συνέχισε ο Παν. Λαφαζάνης, ο Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας για “ριφιφί“. το οποίο, μάλιστα, ο ίδιος, τάχα, απεσόβησε, “επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι, στο όνομα του ευρώ και της “ευρωπαϊκής νομιμοφροσύνης”, η μόνη δυνατή επιλογή και για τον ίδιο θα ήταν τότε το τρίτο μνημόνιο και για πάντα μνημόνιο. Όλα τα άλλα, μέσα στο ευρώ, ήταν και είναι φτηνή δημαγωγία, λαϊκισμός και κοροϊδία , πράγμα που πάντα τόνιζα και Τσίπρας, Βαρουφάκης δεν ήθελαν ούτε να τα ακούσουν προσηλωμένοι σε ένα ψευδεπίγραφο ευρωπαϊσμό.”

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Παν. Λαφαζάνης ερωτώμενος για τις βαριές κατηγορίες που εκτόξευσε σε βάρος της ΛΑ.Ε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τηλεοπτικό σταθμό της Λάρισας, με τις οποίες επιχείρησε να αιτιολογήσει την άρνηση της για πολιτική και εκλογική συνεργασία με την ΛΑ.Ε, ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι “αυτές οι κατηγορίες είναι παντελώς ανυπόστατες και αβάσιμες“.

Ο Παν. Λαφαζάνης συνέχισε λέγοντας ότι “δεν θέλει να απαντήσει σε κατηγορίες που δεν ευσταθούν και ότι δεν επιθυμεί να ανοίξει πεδίο αντιπαράθεσης με την Πλεύση Ελευθερίας“.

“Σέβομαι όλες ανεξαιρέτως τις δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις” τόνισε, “αντίπαλός της ΛΑ.Ε είναι μόνο το Σύστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η ακροδεξιά και ο φασισμός. Εμείς διεξάγουμε μονομέτωπο αγώνα ενάντια στις καταστροφικές αυτές δυνάμεις και επιδιώκουμε την συνεργασία, χωρίς να θέτουμε ειδικούς όρους και προϋποθέσεις, με όλες τις αριστερές, τις προοδευτικές, τις δημοκρατικές, πατριωτικές, αντιμνημονιακές και αντισυστημικές δυνάμεις”.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι “έστω και στο και πέντε καλεί όλο το δημοκρατικό αντιμνημονιακό φάσμα σε ένα πλατύ μέτωπο με συλλογική ηγεσία. Ο κατακερματισμός και οι διαιρέσεις ευνοούν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και την ακροδεξιά, οι οποίες τρίβουν τα χέρια τους”.

Ο Παν. Λαφαζάνης συνέχισε αναφέροντας χαρακτηριστικά σε προσωπικό τόνο και για να δώσει ένα παραστατικό δείγμα των προθέσεων του, ότι ο ίδιος “δίνει λευκό χαρτί με την υπογραφή του σε όλο το εύρος των δημοκρατικών αντιμνημονιακών και αντισυστημικών δυνάμεων και ας βάλουν αυτές τους όρους και τις προϋποθέσεις που θεωρούν αναγκαίες για μια πολιτική και εκλογική συνεργασία. Θεωρώ ότι θα τοποθετηθούν, εφόσον έχουν ενωτική βούληση, με λογική και μέτρο”.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΜΑΝΙΑ

Ο Παν. Λαφαζάνης ερωτώμενος για την στάση του Γιώργου Ρωμανιά και την συγκρότηση ψηφοδελτίου από την “Ελλάδα όρθια”, ο Παν. Λαφαζάνης επανέλαβε τον σεβασμό και την εκτίμηση του για όλα τα πρόσωπα και τις δυνάμεις του αντιμνημονιακού χώρου και τόνισε ότι: ” Με τον Γιώργο Ρωμανιά κατεβήκαμε μαζί ως ΛΑ.Ε στις προηγούμενες εκλογές και ήταν υποψήφιος ως συνεργαζόμενος με την ΛΑ.Ε στο νομό Χανίων. Δεν καταλαβαίνω τι άλλαξε ειδικά το τελευταίο διάστημα και δεν μπορούμε να έχουμε πάλι κοινή εκλογική κάθοδο ή και να συζητήσουμε την εκλογική μας συμπόρευση ως συλλογικότητες. Επαναλαμβάνω, μόνο τον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη και τς διάφορες ακροδεξιές και νεοναζιστικές αποφύσεις, ευνοεί η η κατάτμηση σε πλήθος ψηφοδελτίων του δημοκρατικού αντιμνημονιακού χώρου”.

Ο Παν. Λαφαζάνης κατέληξε ότι η ενδυνάμωση της ΛΑ.Ε σήμερα και η ενίσχυση της στις εκλογές είναι ο καλύτερος δρόμος για το πιο πλατύ μέτωπο των αντισυστημικών δυνάμεων και την ανατροπή στη βάση ενωτικής, ριζοσπαστικής αλλά και ρεαλιστικής εναλλακτικής πρότασης“.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας