Λαφαζάνης: Το «πέπλο» ιερότητας της εκάστοτε εξουσίας είναι μία θλιβερή ανοησία

2132
απάτη

Λαφαζάνης: Δεν με ενόχλησε η εικόνα των μαθητών μέσα στο γραφείο Γαβρόγλου

Δεν με ενόχλησε η εικόνα με τους μαθητές μέσα στο γραφείο του υπουργού. Τι είναι ο υπουργός;», αναρωτήθηκε σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στο ρ/σ FOCUS 103,6. 

«Ο μαθητής έχει δικαίωμα να μιλάει πρόσωπο με πρόσωπο με τον υπουργό, όπως κάθε πολίτης και να του εκφράζει τη διαμαρτυρία του. Τι είναι το γραφείο του υπουργού; Ιερός χώρος; Κι εγώ όταν ήμουν υπουργός δεχόμουν στο γραφείο μου ανθρώπους που διαμαρτύρονταν, που είχαν παράπονα. Ο υπουργός πρέπει να είναι ένα με το λαό και να ακούει τα προβλήματα και τη διαμαρτυρία του. Το «πέπλο» ιερότητας της εκάστοτε εξουσίας είναι μία θλιβερή ανοησία», προσέθεσε.

Ερωτηθείς για τις αντιρρήσεις που φέρεται να είχε διατυπώσει ο ίδιος για την υπουργοποίηση Κοτζιά ο κ. Λαφαζάνης απάντησε:

«Είχα πολλές και έντονες συζητήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα για το χαρακτήρα της κυβέρνησης, για τα πρόσωπα που θα αναλάμβαναν κορυφαία υπουργεία στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και για πολλά πράγματα επιβεβαιώθηκα. Βεβαίως όμως, τα έλεγα σε έναν άνθρωπο που απεδείχθη ο πρωτεργάτης μιας μετάλλαξης της χειρότερης δυνατής μορφής. […] Το πρόβλημά μου δεν είναι να φύγει ο Κοτζιάς ή ο Καμμένος, το πρόβλημά μου είναι να φύγει ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του και να μην αντικατασταθεί από τον κ. Μητσοτάκη και κυβέρνηση της ΝΔ. Γι΄αυτό αγωνίζομαι. […] Έχω να μιλήσω με τον Τσίπρα από τότε που έφυγα από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουμε να πούμε κάτι. Δεν είχαμε ποτέ ιδιαίτερη φιλική σχέση με τον Τσίπρα, πολιτική ήταν η σχέση μας και διερράγη λόγω των γνωστών μνημονιακών εξελίξεων».

«Πολιτικά ο Νίκος Κοτζιάς ακολούθησε μία πορεία αντίθετη με τα συμφέροντα της χώρας. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι δηλητηριώδης. Δεν δημιουργεί κλίμα συνεργασίας των δύο χωρών. Έχουν γίνει τόσα αντιδημοκρατικά τερατουργήματα για να περάσει, αν περάσει η συμφωνία, που Ελλάδα και Σκόπια έχουν γίνει διεθνώς περίγελος. Η Δύση χειροκροτάει, αλλά ξέρει ότι δεν τη θέλουν τη συμφωνία και οι δύο λαοί», προσέθεσε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας