Λαφαζάνης σε Σταθάκη: "Έγκλημα το ξεπούλημα ΔΕΣΦΑ. Αποκατάσταση τώρα των συμβασιούχων"

2220

Συνάντηση Λαφαζάνη και Δούκα με τον Γιώργο Σταθάκη Υπουργό Ενέργειας, για την ΔΕΣΦΑ ΑΕ και την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας στην εταιρεία

Παν. Λαφαζάνης: “Εθνικό έγκλημα το ξεπούλημα της ΔΕΣΦΑ. Να σταματήσει το εργασιακό σκλαβοπάζαρο στην ΔΕΣΦΑ ΑΕ και να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου οι “δανεικοί” – συμβασιούχοι εργαζόμενοι. Να κατοχυρωθούν όλες οι θέσεις εργασίας στην εταιρεία”

Ο Παν. Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε με τον Γιάννη Δούκα μέλος της Π.Γ της ΛΑ.Ε συναντήθηκαν στο Υπουργείο Ενέργειας με τον Γιώργο Σταθάκη για το ζήτημα της επικείμενης ιδιωτικοποίησης της ΔΕΣΦΑ Α.Ε.

Ο Παν. Λαφαζάνης χαρακτήρισε “μέγα εθνικό έγκλημα την εκποίηση της ΔΕΣΦΑ και μέγα πλήγμα αυτήν την εκποίηση ειδικότερα στον ενεργειακό τομέα της χώρας και στον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό, που παραδίδονται στα πολυεθνικά συμφέροντα”. Τόνισε, επίσης, ότι “η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ ΑΕ δεν υπακούει σε κανένα δημόσιο συμφέρον και σε καμιά οικονομική λογική και είναι αδιανόητο να προωθείται η πώληση μιας υπερκερδοφόρας και δυναμικής επιχείρησης που προσφέρει σημαντικά έσοδα στο δημόσιο, μόνο και μόνο γιατί το επιδιώκουν οι πιστωτές για να καρπωθούν το τίμημα” και ζήτησε, “έστω και την ύστατη στιγμή να σταματήσει η εθνικά εγκληματική πώληση της ΔΕΣΦΑ ΑΕ, η οποία θα επισύρει μείζονες πολιτικές και ποινικές ευθύνες”.

Ο Παν. Λαφαζάνης και ο Γιάννης Δούκας “τόνισαν την άμεση ανάγκη να σταματήσει το “σκλαβοπάζαρο” με τους εκατοντάδες “δανεικούς” – συμβασιούχους εργαζόμενους της ΔΕΣΦΑ, πολλοί εκ των οποίων δουλεύουν έως και 25 χρόνια στην εταιρεία και απαίτησαν την μετατροπή της εργασιακής τους σχέσης σε αορίστου χρόνου και την εξομοίωση τους με το τακτικό προσωπικό”. Οι ίδιοι επέμειναν ότι “η κυβέρνηση οφείλει όχι μόνο να αποκαταστήσει τους συμβασιούχους αλλά και σε κάθε περίπτωση, να διαφυλάξει θεσμικά και να κατοχυρώσει όλες τις θέσεις εργασίας στην ΔΕΣΦΑ ΑΕ με ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες”.

Από την πλευρά του ο Γ. Σταθάκης τόνισε ότι το Υπουργείο επιδιώκει “να διαφυλάξει για τρία χρόνια τις θέσεις εργασίας”, πράγμα που ο Παν. Λαφαζάνης σημείωσε ότι, πέραν από το γεγονός ότι ο τρόπος που επιδιώκει κάτι τέτοιο το Υπουργείο είναι προβληματικός, ο στόχος αυτός είναι εντελώς ανεπαρκής και δεν αποτελεί ούτε καν ασπιρίνη”.

Τέλος ο Παν. Λαφαζάνης και ο Γ. Δούκας τόνισαν στις δηλώσεις τους ότι “οι ενωτικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΣΦΑ την αμέσως επόμενη περίοδο μπορούν να αποτρέψουν πολλά και να επιτύχουν πολύ περισσότερα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας