Λαφαζάνης: Αντί να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, συμβιβάστηκαν και τα επιδεινώνουν

1602
κίτρινα

Ο Παναγ. Λαφαζάνης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» και στους Γιάννη Μακρυγιάννη και Χρήστο Μόκα και μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για μια εθνική τραγωδία που κόστισε τόσες ζωές, δεν μπορεί να συνεχίσει να παραμένει στην θέση του. Δεν έχει καμιά αξιοπιστία να κυβερνά και δεν υπάρχει η παραμικρή εμπιστοσύνη. Είναι αδιανόητο να λέει κάποιος ότι έχω την πολιτική ευθύνη για δεκάδες νεκρούς, που μπορεί να ξεπεράσουν τους εκατό και να επιμένει να βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας».

«Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έχει καταντήσει μια κυβέρνηση πολιτικών εγκλημάτων, μια παραδομένη κυβέρνηση, που ντροπιάζει και εξευτελίζει την Αριστερά την οποία επικαλείται και κυρίως καταστρέφει, ντροπιάζει και εξευτελίζει την χώρα. Έχουμε μια κυβέρνηση κλινικά νεκρή, που όσο παραμένει στην εξουσία μόνο μεγάλα κακά και συμφορές μπορεί να επιφέρει στην χώρα και πρέπει να φύγει. Η κυβέρνηση αυτή ήρθε για να αλλάξει τα κακώς κείμενα και αντί γι’ αυτό έχει συμβιβαστεί μαζί τους, τα αναπαράγει, τα κλιμακώνει και τα επιδεινώνει».

Ο Παν. Λαφαζάνης διευκρίνισε ότι «Απάντηση στην κυβέρνηση Τσίπρα δεν μπορεί να είναι η ΝΔ και ο Κυρ. Μητσοτάκης. Η ΝΔ και ο Κυρ. Μητσοτάκης έφεραν την κρίση στην χώρα μας μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Στήριξαν την μνημονιακή καταστροφή. Ο Κυρ. Μητσοτάκης ως υπουργός ευθύνεται για μια άθλια μνημονιακή διαχείριση. Το δράμα είναι ότι ΝΔ και Κυρ. Μητσοτάκης, αντί να κάνουν στοιχειώδη αυτοκριτική για τα πεπραγμένα τους, εγκωμιάζουν τις απαράδεκτες επιλογές τους και λένε, μάλιστα, ότι επιβεβαιώνονται. Ακόμα και τα αυθαίρετα στις παραλίες, όπως στο Μάτι, δικαιολογούν ΝΔ και Κυρ. Μητσοτάκης. Η τυχόν επάνοδος τους στην εξουσία θα είναι πολιτικά καταστροφική. Θα συνεχίσουν την καταστροφή από κει που θα την αφήσει ο Αλ. Τσίπρας».

Ο Παν. Λαφαζάνης, αφού έθεσε ο ίδιος το ερώτημα, ποια είναι η διέξοδος για την χώρα, τόνισε ότι απάντηση είναι «μια ισχυρή Λαϊκή Ενότητα μέσα στη Βουλή στο πλαίσιο ενός ισχυρού μετώπου συνεπών αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών δυνάμεων, οι οποίες θέλουν να ανατρέψουν το σημερινό σάπιο, διεφθαρμένο και παρηκμασμένο σύστημα και να εφαρμόσουν ένα εναλλακτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης, μετασχηματισμού και επαναθεμελίωσης της χώρας στη βάση αρχών, αξιών, συνέπειας, εντιμότητας, δημοκρατίας, εθνικής ανεξαρτησίας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

«Μια ισχυρή Λαϊκή Ενότητα και ένα ισχυρό μέτωπο θα ασκήσουν αύριο δυναμική αντιπολίτευση στη Βουλή, που σήμερα δεν υπάρχει, και πολύ γρήγορα, στηριγμένοι στους αγώνες και τα κοινωνικά κινήματα, θα συγκροτήσον με τη θέληση των πολιτών λαϊκή κυβέρνηση για μια ριζοσπαστική προοδευτική πορεία διεξόδου, ανόρθωσης και προοπτικής» κατέληξε ο Παν. Λαφαζάνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας