«Κόβεται» η ενημέρωση από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης-Επιθέσεις σε δημοσιογράφους

867

Να διακόψει κάθε ενημέρωση για την κατάσταση και τον αριθμό των ασθενών που νοσηλευόνται με COVID-19 αποφάσισε το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για την περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Αυτό ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ Ορεστιάδας που είχε τη σχετική πρόσβαση στα στοιχεία και ενημέρωνε καθημερινά, αφού από το Μάρτιο είχαν καταργηθεί οι επίσημες ανακοινώσεις. Είναι το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά από σπασμωδικές κινήσεις που ακολούθησαν τις αποκαλύψεις για την οριακή κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο και, ειδικότερα, την εξάντληση των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ με αποτέλεσμα να γίνονται διακομιδές σε άλλα Νοσοκομεία.

Μετά τις αποκαλύψεις, τις αναρτήσεις γιατρών, την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων αλλά και τη συνέντευξη εντατικολόγου από το Νοσοκομείο στο tvxs.gr που επιβεβαίωσαν την τραγική κατάσταση, η Διοίκηση του Νοσοκομείου προέβη σε σειρά διαψεύσεων ενώ την Δευτέρα παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία έγινε η έμμεση παραδοχή ότι η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ είναι οριακή αλλά υποστηρίχθηκε ότι η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη.

Αργότερα, μάλιστα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ε. Ρούφος εμφανίστηκε στο Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΔΕΛΤΑ,και εξαπέλυσε προσωπικές επιθέσεις αλλά και επειλές εναντίον του δημοσιογράφου Αντώνη Τελόπουλου ενώ, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, στη Διοίκηση του Σταθμού έχουν ασκηθεί πιέσεις για απομάκρυνσή του εν λόγω δημοσιογράφου.

Σημειώνεται ότι δύο φορές με ανακοινώσεις τους οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ της Περιφέρειας αλλά και η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης έχουν επισημάνει την ανάγκη διαφάνειας και ενημέρωσης για την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της περιοχής αντί για ελεγχόμενη και αποσπασματική ενημέρωση που εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες.

Σε αντίστοιχη κατάσταση είναι και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της περιοχής, που επίσης δεν παρέχουν στοιχεία για τον αριθμό των νοσηλευομένων και την κατάσταση που επικρατεί, στον τύπο, ενώ η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της Δράμας, όπου το τοπικό Νοσοκομείο έχει καταρρεύσει ενώ δεκάδες θάνατοι πολιτών αλλά και νοσηλευτών, έχουν σημειωθεί τις τελευταίες μέρες.

Η ανάρτηση της ΕΡΤ Ορεστιάδας έχει ως εξής:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας