Κυβερνητικός εμπαιγμός των συνταξιούχων για την επιστροφή ασφαλιστικών εισφορών

1717
επιστροφή
Από τις τελευταίες κυβερνητικές παλινδρομήσεις διαφαίνεται ότι επιχειρείται σκόπιμα χρονική παρέκκλιση με στόχο την παραγραφή χρονικών διαστημάτων διεκδίκησης από τους συνταξιούχους των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών.

Εμπαιγμό των συνταξιούχων χαρακτηρίζει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων τα τραγελαφικά διαδραματιζόμενα ως προς την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών.

Ενώ ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ κ. Τσακίρης διαβεβαίωνε ότι τα ποσά θα πιστωθούν τέλη Νοέμβρη του 2017 με τη σύνταξη του Δεκεμβρίου, την ίδια ώρα το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι «θα επιστραφούν την χρονική στιγμή που το Υπουργείο θα αποφασίσει και θα οργανώσει».
Από τις τελευταίες παλινδρομήσεις διαφαίνεται ότι επιχειρείται σκόπιμα χρονική παρέκκλιση με στόχο την παραγραφή χρονικών διαστημάτων διεκδίκησης των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών. Για αυτόν τον λόγο το ΕΝΔΙΣΥ ζητά οι συνταξιούχοι να καταθέτουν αιτήσεις με υπολογισμένα τα ποσά προς τον ΕΦΚΑ, κάτι που νομικά διασφαλίζει ότι το διάστημα δεν θα παραγραφεί.
Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων επί τέσσερα χρόνια με έγγραφά του και παραστάσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αλλά και αιτήσεις συνταξιούχων μελών του διεκδίκησε την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών υπέρ του κλάδου υγείας.
Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων με ανακοίνωσή του ζητά από την κυβέρνηση πολιτική δέσμευση περί μη παραγραφής χρονικών διαστημάτων. Ζητά να τελειώνει ο περαιτέρω εμπαιγμός και τα επικοινωνιακά παιχνίδια εις βάρος των συνταξιούχων.
Επιπλέον, ζητά ρητά άμεση επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών από την ημερομηνία εφαρμογής των μνημονιακών νόμων. Η μη άμεση επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών από τους αρμόδια υπευθύνους αποτελεί παράβαση καθήκοντος και διώκεται ποινικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας