Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ επαναφέρει το σοβιετικό σύστημα Παιδείας

10459
Ντονέτσκ

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ επαναφέρει το σοβιετικό σύστημα Παιδείας.

Η (ελληνικής καταγωγής) Υπουργός Παιδείας της ΛΔ, Larisa Polyakova, ανακοίνωσε ότι το σύστημα παιδείας της Δημοκρατίας θα επανέλθει στα σοβιετικά πρότυπα. Παράλληλα εγκαταλείπει το ευρωπαϊκό «σύστημα της Μπολόνια». Σύμφωνα με δήλωσή της, το «σύστημα της Μπολόνια» δημιουργήθηκε για τον εξανδραποδισμό των παιδιών και την υποβάθμιση της νοημοσύνης τους. «Το εφαρμόσαμε κατά την διάρκεια της ουκρανικής περιόδου, τώρα συνεκτιμήσαμε όλες τις αρνητικές πτυχές αυτού του συστήματος και αποφασίσαμε να το καταργήσουμε».
Το Γραφείο Τύπου της Αντιπροσωπείας της ΛΔ Ντονέτσκ στη χώρα μας επισημαίνει ότι:
«Τη στιγμή που στις ΛΔ επισημαίνονται όλες οι αρνητικές συνέπειες των συστημάτων Παιδείας που η Ε.Ε. επέβαλε σε σειρά χωρών, το Υπουργείο Παιδείας στην χώρα μας, ακολουθώντας τις καταστροφικές ντιρεκτίβες Ε.Ε. και ΟΟΣΑ,  εξαγγέλλει το Νέο(φιλελεύθερο) Λύκειο.
Κατασκευάζει  ένα πιο σκληρό ταξικό Λύκειο – φροντιστήριο, αποκλειστικά προσανατολισμένο, μέσω συνεχών φίλτρων απόρριψης,  στη διαδικασία της πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση!
Το Σχέδιο οδηγεί νομοτελειακά σε κλείσιμο Λυκείων και εξυπηρετεί την βίαιη εξώθηση της πλειονότητας των τελειοφοίτων των Γυμνασίων σε ένα είδος επαγγελματικής εκπαίδευσης – κατάρτισης με εισβολή του ιδιωτικού τομέα και διεύρυνση της μαθητείας – απλήρωτης εργασίας.
Η εμπειρία των ΛΔ, και ο πρωτόγνωρος για τα σύγχρονα δεδομένα οικονομικός, πολιτικός και κοινωνικός πειραματισμός που πραγματοποιείται εκεί, αποδεικνύει ότι υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι, σε όλα τα επίπεδα.
Το επόμενο διάστημα η Αντιπροσωπεία θα προσπαθήσει να φέρει σε επαφή μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας μας με αντίστοιχα μέλη των ΛΔ. Η ακόμη μεγαλύτερη επικοινωνία μεταξύ των χωρών μας δεν αποτελεί μόνο πεδίο αλληλεγγύης αλλά και πεδίο αλληλοτροφοδότησης και γνώσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας