Κυβερνητικός ελιγμός για πρωτόκολλα με Σκόπια-Τα στέλνουν στα θερινά τμήματα Βουλής

432
Τα στέλνουν στα θερινά τμήματα Βουλής

Στις ελληνικές καλένδες οδηγούν την ψήφιση των προδοτικών πρωτοκόλλων με τα Σκόπια οι «τριγμοί» εντός ΝΔ, έπειτα και από την πρόσφατη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή. 

Στις 13 Απριλίου οι αντιδράσεις από το «καραμανλικό» και «σαμαρικό» μπλοκ για την ψήφιση των προδοτικών πρωτοκόλλων της Συμφωνίας των Πρεσπών, οδηγούν την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναβάλει την ψήφιση τους, ώστε να τα περάσει… νύχτα. 

Σε σχετική ερώτηση που ετέθη στο μπρίφινγκ, με αφορμή την συνάντηση Μητσοτάκη Ζάεφ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη απάντησε: «Τα πρωτόκολλα συνεργασίας με την Βόρειο Μακεδονία θα έλθουν προς ψήφιση σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό. Το νομοθετικό πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι πολύ πυκνό, η ψήφιση των πρωτοκόλλων θα προσαρμοστεί στο νομοθετικό πρόγραμμα της κυβέρνησης».

Ανακοινώνοντας ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση θα στείλει την ψήφιση των πρωτοκόλλων με τα Σκόπια στα θερινά τμήματα, καθώς όλα έδειχναν πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα της θα τα καταψηφίσει.

Η κυβέρνηση δηλαδή πραγματοποιεί «ελιγμούς διαφυγής», ώστε να γλυτώσει από την καταψήφιση του, καθώς μπορεί να φτιάξει θερινά τμήματα με όποια σύνθεση θέλει. Έτσι μπορεί να φτιάξει ένα αμιγώς φιλοκυβερνητικό θερινό τμήμα (τρία είναι συνολικά) με τους βουλευτές που θα θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκη και στο οποίο δεν θα βρίσκονται οι «αντιρρησίες». 

Έτσι σε αυτό το θερινό τμήμα θα μπορούν πολύ εύκολα να ψηφιστούν τα πρωτόκολλα με τα Σκόπια.

Η κ. Πελώνη ανέφερε πάντως ότι στην συνάντηση Μητσοτάκη Ζάεφ θα συζητηθεί η δυνατότητα ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στο οικονομικό και ενεργειακό επίπεδο καθώς επίσης και η καλή τη πίστη υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών που αποτελεί και προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων.

Η κ. Πελώνη δεν απάντησε ούτε στο ερώτημα για το αν η κυβέρνηση ανησυχεί για το ενδεχόμενο να μην ψηφίσουν τα πρωτόκολλα συνεργασίας, βουλευτές της ΝΔ. Σημειώνεται ότι τα πρωτόκολλα συνεργασίας θα έπρεπε να έχουν έλθει προς ψήφιση ήδη από τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του pronews.gr καθυστερούν λόγω των αντιδράσεων από βουλευτές της ΝΔ που δεν ξεχνούν την παλαιότερη στάση τους όταν ήταν στην αντιπολίτευση και συμμετείχαν στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαμηνύσει στο Μέγαρο Μαξίμου ότι θα καταψηφίσει τα πρωτόκολλα συνεργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής δεν θα ψηφίσει. Επιπλέον μία ομάδα βουλευτών της ΝΔ επίσης φέρονται διατεθειμένοι να μην ψηφίσουν την Συμφωνία.

ΠΗΓΗ: pronews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας