Κρούγκμαν: Ο κορονοϊός τεράστια δημοσιονομική ωρολογιακή βόμβα για τις ΗΠΑ

1147
κρούγκμαν

Για μια «τεράστια δημοσιονομική ωρολογιακή βόμβα» που είναι έτοιμη να εκραγεί μόλις υποχωρήσει η πανδημία του κορονοϊού έκανε λόγο ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν σε συνέντευξή του, σημειώνοντας ότι τα 2 τρισ. δολαρίων είναι «ανακουφιστικού χαρακτήρα» και το ποσό ίσως χρειαστεί να φτάσει τα 5 τρισ. δολάρια.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος, μιλώντας στο Business Insider, προέβλεψε ότι την ώρα που η αμερικανική οικονομία θα είναι έτοιμη να ανακάμψει, θα υπάρξουν μαζικές απολύσεις κρατικών υπαλλήλων και περικοπές των επιδομάτων ανεργίας, εκτός και η αμερικανική κυβέρνηση και το Κογκρέσο συμφωνήσουν σε ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

Ο ίδιος θεωρεί ότι τα 2 τρισ. δολάρια που δρομολογήθηκαν πρόσφατα είναι κυρίως ανακουφιστικού χαρακτήρα και το ποσό αυτό ίσως χρειαστεί να φτάσει ακόμα και τα 5 τρισ. δολάρια.

Ο Κρούγκμαν θεωρεί ότι η κρίση θα παραταθεί, ακόμη κι όταν υποχωρήσει η πανδημία, λόγω του ότι οι τοπικές κυβερνήσεις στις κατά τόπους πολιτείες σε αντίθεση με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να κρατούν ισοσκελισμένους τους προϋπολογισμούς τους κάθε χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας