Κρεμλίνο: “Τρομερές προκλήσεις από το Κίεβο στο Ντονμπάς”

926

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες προκλήσεις του Κιέβου στην περιοχή του Ντονμπάς. 

«Έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η υπερβολική συγκέντρωση ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων πολύ κοντά στη γραμμή οριοθέτησης, σε συνδυασμό με πιθανές προκλήσεις, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τρομερό κίνδυνο. Τώρα, βλέπουμε ότι αυτές οι τρομερές προκλήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, βλέπουμε πληροφορίες από εκπροσώπους των αυτοαποκαλούμενων δημοκρατιών για αμοιβαίες επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα στη γραμμή επαφής, ότι η πρώτη επίθεση προήλθε από την Ουκρανία. Είναι ανησυχητικές πληροφορίες. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε» τόνισε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής της πολιτοφυλακής της αυτοαποκαλούμενης Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ ανέφερε ότι η κατάσταση στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς έχει επιδεινωθεί αρκετά την τελευταία ημέρα, με το Κίεβο να κάνει προσπάθειες κλιμάκωσης της έντασης.

Λίγο αργότερα, η αποστολή της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού έκανε λόγο για βομβαρδισμό στα περίχωρα της πόλης της ανατολικής Ουκρανίας, Ντονέτσκ, από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Επίσης το Reuters μετέδωσε ότι ακούστηκε βομβαρδισμός πυροβολικού κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ και στο Ελένκοβα.

Αυτό, εν μέσω της ουκρανικής κρίσης και καθώς τους τελευταίους μήνες, η Δύση και η Ουκρανία κατηγορούν τη Ρωσία για μετακίνηση στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα, μιλώντας για υποτιθέμενο σχέδιο εισβολής.

Η Μόσχα, από την πλευρά της, έχει διαψεύσει τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, τονίζοντας επανειλημμένα πως δεν αποτελεί απειλή για κανέναν και εκφράζοντας τις ανησυχίες της για τη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι έχει το δικαίωμα να μετακινεί τα στρατεύματά της εντός του εδάφους της.

Το Κρεμλίνο, σήμερα, καταδίκασε εκ νέου τα δημοσιεύματα περί φερόμενης επικείμενης «ρωσικής εισβολής» στις 20 Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ότι είναι «ψευδή».

Η σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία ξεκίνησε το 2014, μετά από πραξικόπημα στο Κίεβο. Το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τη νέα κυβέρνηση και κήρυξαν την ανεξαρτησία τους από την Ουκρανία, ενώ απαντώντας, το Κίεβο ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας