Κοτζιάς: Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί το “άνω”, “βόρεια” και “νέα” Μακεδονία

1938
ανελ

Φαγωμάρα χωρίς περιεχόμενο Κυβέρνησης – ΝΔ

Ο Ν. Κοτζιάς σε διασφαλισμένη από ενοχλητικές ερωτήσεις και περιττές κόντρες συνέντευξη στην ΕΡΤ και σε ένα φιλικό περιβάλλον, ξεκαθάρισε ότι η επιλογή στην ονοματοδοσία της FYROM μπορεί να γίνει ανάμεσα στο “άνω”, “βόρεια” και “νέα” Μακεδονία, πράγμα που αποτελεί υπόθεση των δύο πρωθυπουργών.

Απορρίφθηκαν, είπε, τα ονόματα “Μακεδονία – Σκόπια” από την Ελλάδα και η “Μακεδονία του Βαρδάρη” από την FYROM.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι ο Ν. Κοτζιάς απέφυγε να πει το οτιδήποτε για το πιο ουσιαστικό θέμα, που είναι οι θεσμοποιημένες αλυτρωτικές βλέψεις της γείτονος στο Σύνταγμα, τις εκπαιδευτικές λειτουργίες και την επίσημη επικοινωνιακή πολιτική, για να μην αναφερθούμε στις αντιλήψεις που καλλιεργούνται και υιοθετούνται ως λαϊκή κοινωνική κουλτούρα στην FYROM.

Ο Ν. Κοτζιάς παρέκαμψε, επίσης, το ζήτημα των φορτικών πιέσεων από την αμερικανο-νατοϊκή πλευρά, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο για άρον – άρον και οποιαδήποτε “λύση”, ώστε η FYROM να βρεθεί άμεσα στην αγκαλιά του ΝΑΤΟ και να τεθεί σε τροχιά ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Ο Ν. Κοτζιάς, ψευδόμενος προκλητικά, είπε ότι δεν υπήρχε ανάμιξη τρίτων στις διαπραγματεύσεις, θεωρώντας ότι ομιλεί σε πολιτικά ηλίθιους.

Η κυβέρνηση, αντιθέτως, βρίσκεται σε πλήρη δορυφοροποίηση σε ΝΑΤΟ και Βρυξέλλες και σπεύδει προθυμότατη να φέρει σε πέρας την βρώμικη δουλειά της μετατροπής της FYROM σε αμερικανονατοϊκό προτεκτοράτο, γεγονός που θα παγιδεύσει όλα τα Βαλκάνια σε στρατηγικές υποτέλειας, ενώ θα τα οδηγεί σε πολεμικές περιπέτειες, αν όχι και σε πολεμική ανατίναξη.

Στο μεταξύ άγριος κωμικοτραγικός καυγάς, χωρίς κανένα περιεχόμενο, ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΝΔ για το τι είχε δεχθεί παλαιότερα η ΝΔ στις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια.

Η ΝΔ, εντελώς ανεύθυνα, αποφεύγει επιμελώς να μιλήσει επί της ουσίας και να πει τι θέλει με την FYROM. Πιο γελοία και ασύμφορη στάση από πολιτικό κόμμα, που θέλει να κυβερνήσει, δεν έχει υπάρξει.

Είναι ντροπή ότι ακόμα ένας λαός ανέχεται την ύπαρξη αυτών των δύο κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ κλπ, τα οποία στην πραγματικότητα είναι “πολιτικές συμμορίες“, που τρώγονται για τις καρέκλες πάνω στο πτώμα του ελληνικού λαού.

Καμία “λύση” στο θέμα της FYROM για το ΝΑΤΟ έλεγαν κύκλοι της Αριστεράς, οι οποίοι συμπλήρωναν ότι αντίθετα, τόσο η Ελλάδα, όσο και οι άλλες χώρες της Βαλκανικής θα πρέπει να αποχωρήσουν από την συμμαχία του πολέμου και της κηδεμονίας για τη διαμόρφωση ενός νέου Βαλκανικού πλαισίου ισότιμης συνεργασίας ελεύθερων, ανεξάρτητων χωρών και αμοιβαίας συνύπαρξης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας