Κορονοϊός: Η Ιταλία ξεπέρασε πλέον την Κίνα σε αριθμό θανάτων

755
ιταλία

Στην Ιταλία ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του νέου κορονοϊού ξεπέρασε αυτόν της Κίνας.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν χθες το απόγευμα στη δημοσιότητα οι ιταλικές αρχές, 427 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 3.405, έναντι 3.245 νεκρών στην Κίνα από τότε που ξέσπασε η επιδημία του ιού στα τέλη του περασμένου έτους. Το ξέσπασμα της επιδημίας στην Ιταλία ξεκίνησε στο βόρειο τμήμα της χώρας στις 21 Φεβρουαρίου.

Άλλοι 427 νεκροί χθες στην Ιταλία

Συγκεκριμένα, στην Ιταλία από χθες μέχρι σήμερα εντοπίστηκαν 5.322 νέα κρούσματα και έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού ανήλθε σε 41.035. Οι νεκροί έφτασαν τους 3.405. Παράλληλα, 4440 άνθρωποι έχουν ιαθεί, 415 άτομα εξετάσθηκαν και βγήκαν αρνητικά στον ιό.

Οι Ιταλοί γιατροί συνεχίζουν να συνεργάζονται με Κινέζους ειδικούς που έφτασαν στη Ρώμη και δίνουν πολύτιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση της κατάστασης, αυτής, έκτακτης ανάγκης.

Στη Λομβαρδία τα συνολικά κρούσματα είναι 19.884 και οι νεκροί 2.168. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 5.214 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 531. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 3.484, με 115 νεκρούς.

Στο μεταξύ, στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε παρατηρείται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων. Υπάρχει φόβος ότι η τάση αυτή μπορεί να καταγραφεί και σε άλλες περιφέρειες της κεντρικής και νότιας Ιταλίας.

Στην Κίνα, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και μάλιστα κανένα νέο κρούσμα δεν επιβεβαιώθηκε ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην ηπειρωτική Κίνα -για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε η πανδημία τον Δεκέμβρη- ενώ τα 34 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό.

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στο Ιράν, όπου οι νεκροί έφτασαν τους 1.284 και το σύνολο των κρουσμάτων τα 18.407, αλλά και στην Ισπανία.

Τα τελευταία στοιχεία από το υπουργείο Υγείας της χώρας της ιβηρικής χερσονήσου, ανέβασαν τον αριθμό των λοιμώξεων από κορονοϊό στις 17.395, με 165 νεκρούς σήμερα (803 συνολικά) και 800 ανθρώπους να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς καραντίνας από το περασμένο Σάββατο, με τα μοναδικά μαγαζιά που παραμένουν ανοικτά να είναι τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.

Από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η σοβαρότερη κατάσταση εντοπίζεται στη Γερμανία, όπου σήμερα καταγράφηκαν 2.275 νέα κρούσματα (συνολικά 14.602) και 16 επιπλέον νεκροί (συνολικά 44), καθώς και στη Γαλλία, με τον τελευταίο απολογισμό να ανεβάζει τα κρούσματα σε 10.995 (+1.861) και 372 νεκρούς (+108).

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν σήμερα το όριο των 11.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 και καταμετρούν 171 νεκρούς (+21 σήμερα), σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό.

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι αναμένουν πως ο αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, θα αυξηθεί ραγδαία τις επόμενες ημέρες, λόγω του μεγαλύτερου αριθμού διαγνωστικών τεστ που θα γίνουν. Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων, αυτή τη στιγμή, έχει καταγραφεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης (άνω των 4.000).

Θύμα του κορονοϊού Τούρκος στρατηγός

Στην Τουρκία, τα θύματα του κορονοϊού ανήλθαν σε τρία, σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου υπουργού Υγείας Φαχρετίν Κοτζά σήμερα στην τουρκική Εθνοσυνέλευση. Το τρίτο θύμα ήταν ο πρώην αρχηγός των τουρκικών δυνάμεων ξηράς, Αϊτάτς Γιαμάν, που πέθανε στο νοσοκομείο της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας (GATA). Ο Τούρκος υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι και η σύζυγος του Αϊτάτς Γιαμάν έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Στη Σερβία, ο διεθνής αερολιμένας του Βελιγραδίου «Νίκολα Τέσλα» έκλεισε, από σήμερα το μεσημέρι, για όλες τις πτήσεις, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορονοϊού. Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση θα επιτρέπονται μόνο οι πτήσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα και όσες πτήσεις έχουν την άδεια των αρχών. Ο εναέριος χώρος της Σερβίας παραμένει ανοιχτός για τις υπερπτήσεις, αναφέρεται στο ανακοινωθέν. Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «σφραγιστούν» και οι συνοριακές διαβάσεις και να απαγορευτεί πλήρως η είσοδος των οχημάτων. Στη Σερβία τα κρούσματα του κορονοϊού ανέρχονται σε 97 από τα οποία τα έξι κρίνονται σοβαρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας